Pavel Filip, Sorin Ducaru, NATO

Ministrul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, Pavel Filip, a avut astăzi, 30 aprilie 2015, o întrevedere cu Sorin Ducaru, Secretarul General adjunct al NATO pentru riscuri emergente de securitate.

Ministrul a informat oficialul NATO despre proiectele implementate de MTIC și a mulțumit pentru asistența acordată de Grupul de experți pentru resurse industriale și servicii de comunicații (IRCSG) în formatul Consiliului Parteneriatului Euro-Atlantic la expertizarea Strategiei Naționale Moldova Digitală 2020.

În cadrul întrevederii, a fost abordată necesitatea consolidării eforturilor tuturor instituțiilor abilitate pentru asigurarea securității cibernetice a Republicii Moldova. Pavel Filip a menționat că ieri, în cadrul Moldova ICT Summit 2015, Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor a propus pentru discuții publice proiectul Programului privind securitatea cibernetică. Documentul prevede un complex de măsuri pentru siguranța procesării, circulației, stocării, păstrării și accesibilității datelor în spațiul digital.

”În următoarele săptămâni documentul urmează să fie dezbătut și completat pentru a fi propus spre aprobare Guvernului. În acest sens, expertizarea externă a proiectului, inclusiv de către Consiliul Parteneriatului Euro-Atlantic ar fi binevenită”, a opinat Pavel Filip.

La rândul său, oficialul NATO a apreciat pozitiv proiectul Programului de securitate cibernetică elaborat de către Ministerul TIC, în colaborare cu instituțiile vizate, și a confirmat disponibilitatea Organizației de a acorda suport pentru definitivarea și implementarea acestuia.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.