Ministerul Educaţiei, a lansat astăzi o versiune nouă a paginii sale web, după 7 ani de la elaborarea  site-ului www.edu.md.

Ministrul Educaţiei, Mihail Şleahtiţchi, a menţionat la festivitatea de lansare, că noua interfaţă a Ministerului Educaţiei va permite o comunicare mai intensă, mai interactivă cu actorii din cadrul sistemului educaţional al Republicii Moldova, beneficiarii de servicii educaţionale, societatea civilă şi mass-media. Cetăţenii, interesaţi de activitatea Ministerului Educaţiei, vor putea accesa mai simplu toate informaţiile de pe site şi vor avea posibilitatea de a interveni cu propuneri, sugestii, comentarii bine argumentate. Toate acestea vor fi utile specialiştilor din cadrul Ministerului Educaţiei, pentru a-şi ajusta politicile, strategiile, activităţile, la necesităţile reale ale beneficiarilor.

“Prin lansarea noii versiuni a site-ului  www.edu.md vrem să oferim un model de comunicare guvernamentală. Suntem deschişi pentru orice propunere, care ar duce la perfecţionarea acestuia. Ne dorim ca acest site să fie unul interactiv, să avem feedback. Şcoala nu-şi poate permite să rămînă în urmă de timpul modern, care este unul al Internetului şi al comunicaţiilor. Dacă vrem să avem rezultate, trebuie să fim în pas cu timpul. Ne obligă statutul pe care îl avem. Site-ul este o punte de lansare pentru alte portaluri educaţionale, care urmează să fie lansate de Ministerul Educaţiei (live.md)”, a declarat viceministrul educaţiei, Tatiana Potîng.

“Pagina web trebuie să fie nu doar un mijloc de informare despre activităţile şi politicile Ministerului Educaţiei, trebuie să fie şi un instrument de comunicare eficient şi rapid, în consonanţă cu noutăţile de ultimă oră din domeniul IT. Prin această versiune nouă vrem să asigurăm respectarea şi realizarea principiilor de participare, transparenţă şi comunicare interactivă”, a menţionat viceministra educaţiei, Loretta Handrabura.

Versiunea nouă a fost prezentată de Iurie Mocanu, şef direcţie, direcţia tehnologii informaţionale şi asigurare didacţică. Noua pagină web este uşor de navigat, meniul conţine rubrici grupate tematic, care afişează, la rîndul lor, o serie de sub-rubrici Site-ul conţine informaţii complete despre structura, activităţile şi echipa Ministerului Educaţiei,  include instrumente  noi de căutare (google search), arhivă video, audio şi foto despre toate activităţile ministerului. Aici pot fi găsite şi materialele care au apărut în mass media locală şi internaţională cu referire la activităţile Ministerului Educaţiei. Site-ul dispune de un system de analiză statistică, care va oferi informaţii despre numărul de utilizatori, feedback-ul, pentru fiecare compartiment al site-ului. Noua versiune include  şi serviciul de abonare la ştiri şi RSS (Really Simple Syndication). Doritorii pot obţine gratuit şi în timp real toate informaţiile de pe site-ul www.edu.md. Informaţiile plasate pe site vor fi disponibile în limbile română, rusă şi engleză.

La festivitatea de lansare au participat elevi, studenţi, profesori, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, care au salutat noua imagine virtuală a Ministerului.

2 COMENTARII

  1. buna seara am asa o intrebare ,se permite sa inveti in doua institutii (colegiu-universitate fara frecventa ) dupa legea RM

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.