Lansată acum jumătate de an, pagina web map.chisinau.md, baza de date care oferă acces on-line la informaţia privind gestionarea resurselor funciare în raza oraşului Chişinău, a fost accesată până în prezent de peste 10 mii de ori, dintre care peste 8300 sunt vizitatori unici. Baza de date a fost accesată atât de utilizatorii web din Republica Moldova, cât şi din exterior, precum România, Federaţia Rusă, Turcia, SUA, Ucraina, Polonia, Germania, Suedia, Franţa, Spania, Italia, Germania, Anglia, Bulgaria, Brazilia, Mexic, Slovenia, Grecia, Canada, Israel, Japonia, Austria, Irlanda, Lituania şi Cipru.

Primăria municipiului Chişinău a lansat pagina web map.chisinau.md la începutul anului curent, în scopul asigurării accesului cetăţenilor la informaţia urbanistică. Proiectul a fost realizat cu suportul PNUD-Moldova şi Fundaţiei Soros-Moldova.

Accesând baza de date, utilizatorul are acces on-line la următoarea informaţie – baza de date geo-spaţiale a oraşului Chişinău, regimul funciar al oricărui teren din raza Chişinăului (proprietate, posibilitatăţi de construcţie, destinaţia terenului, parametrii urbanistici de bază), dar şi la informaţia care se conţine în Planul Urbanistic General, Regulamentul Local de Urbanism, riscuri naturale (alunecări de teren, zone inundabile, zone seismice), hotarele Centrului Istoric şi monumentele de arhitectură. De asemenea, portalul map.chisinau.md permite căutărea după adresa juridică şi tipărirea informaţiei complete pentru adresa indicată. În plus, pagina web menţine şi stadartul european WMS pentru schimbul de date geospaţiale cu instituţiile care utilizează GIS-ul în activitatea lor profesională.

Platforma on-line este recomandată atât cetăţenilor pentru informare, cât şi specialiştilor în domeniu – arhitecţi, constructori, dezvoltatori imobiliari sau investitori.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.