Proiecte educaţionale ale Microsoft şi Cisco în MoldovaAstăzi, 15 noiembrie 2010, a avut loc Conferinţa Republicană de lansare a proiectelor educaţionale în domeniul IT, organizată de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor în comun cu companiile Microsoft şi CISCO. Evenimentul este parte a înţelegerilor la care s-a ajuns între părţi în urma semnării Memorandumurilor de intenţii între Ministerul Educaţiei cu companiile Microsoft şi CISCO.

Aceste memorandumuri prevăd implementarea opţională în sistemul de învăţământ al Republicii Moldova a programelor educaţionale elaborate de aceste două mari companii. Cisco a încheiat memorandumuri similare cu ministerele educaţiei din 40 de ţari, iar Microsoft cu ministerele educaţiei din 112 de ţări.

Potrivit conducerii Ministerului Educaţiei, Programul „Cisco Networking Academy” are drept scop satisfacerea nevoii crescânde de persoane cu aptitudini şi cunoştinţe, necesare pentru proiectarea, dezvoltarea şi întreţinerea reţelelor computerizate. Prin intermediul acestui program, şcolilor, colegiilor, universităţilor şi altor instituţii de învăţământ li se oferă posibilitatea de a integra în programul educaţional un curriculum în domeniul reţelelor de calculatoare.

Programul “Parteneri pentru Educaţie” al companiei Microsoft presupune furnizarea către şcoli, guverne şi alţi parteneri resurse, cursuri de formare, expertiză şi modele de tehnologie. De asemenea, programul pune la dispoziţia profesorilor instrumente, forumuri şi resurse, care construiesc comunităţi de practică, susţin colaborarea şi accesul la conţinut de calitate şi stimulează cadrele didactice să integreze TIC în procesul educaţional, susţine Ministerul Educaţiei.

Această conferinţă se va desfăşura timp de trei zile în trei zone ale ţării – Chişinău, Bălţi şi Cahul. Potrivit organizatorilor, la Conferinţă vor participa circa 1300 de profesori de informatică din toate liceele şi gimnaziile din ţară. În cadrul Forului republican al profesorilor de informatică a venit şi o echipă de profesori din domeniul IT din România.

Sursa: UNIMEDIA

1 COMENTARIU

  1. […] Lansarea proiectelor educaţionale ale Microsoft şi Cisco în Moldova Mon Nov 15, 2010 17:14 pm Astăzi, 15 noiembrie 2010, a avut loc Conferinţa Republicană de lansare a proiectelor educaţionale în domeniul IT, organizată de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor în comun cu companiile Microsoft şi CISCO. Evenimentul este parte a înţelegerilor la care s-a ajuns între părţi în urma semnării Memorandumurilor de intenţii între Ministerul Educaţiei cu […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.