La concursul „ITineret – Viitorul începe cu tine” vor putea să participe şi elevii de până la clasa X, dar şi studenţii din ultimul an de facultate. Decizia a fost luată în cadrul primei şedinţe a juriului concursului, care s-a întrunit miercuri, 19 mai 2010, la Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor.

Modificarea Regulamentul concursului, potrivit căreia la competiţie pot să participe nu doar elevii din clasele X, XI, XII şi studenţii din anul I şi II de facultate, dar şi elevii de până la clasa a X şi studenţii din ultimul an de facultate, a fost necesară după ce au fost mai multe solicitări din partea copiilor şi tinerilor ce nu intrau în categoria persoanelor care pot să participe la concurs.

Juriul a considerat că pot să participe la concurs şi tinerii din anii de studii menţionaţi mai sus, deoarece într-adevăr sunt cazuri când un elev de clasa a VII participă la olimpiadă alături de clasa a X-a. De asemenea, membrii juriului au considerat că acest concurs este o ocazie bună pentru studenţii din ultimul an de facultate să se afirme, ajungând astfel în vizorul companiilor care sunt în căutarea de specialişti.

Alexandru Oleinic, ministrul tehnologiilor informaţionale şi comunicaţiilor, a fost unul din iniţiatorii modificării regulamentului, după ce acum o săptămână, în cadrul unui interviu în direct, o persoană l-a întrebat despre posibilitatea participării elevilor de până la clasa X. Ministrul TIC a opiniat că „dacă sunt tineri capabili, care pot să concureze cu colegii lor de alte vârste, de ce să nu participe. Scopul concursului este de a descoperi talente în domeniul IT şi de a le ajuta să se afirme. Ne bucurăm mult că acest concurs a trezit interesul în rândul acestor tineri. Sectorul IT va avea de câştigat din asta”.

Concursul „ITineret – Viitorul începe cu tine” se desfăşoară în perioada 26 aprilie – 19 iunie 2010 pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Câştigătorii concursului vor fi premiaţi cu 6 laptop-uri, 6 netbook-uri şi 6 seturi de dispozitive multimedia. 100 de tineri care vor trimite cele mai bune proiecte, vor participa la o tabără IT.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.