Ieri, 4 septembrie 2012, a fost lansată platforma online de evaluare a judecătorilor din Republica Moldova – Judecatori.evaluez.eu. Pe site veţi găsi cei peste 439 judecători ce activează în cadrul a 54 instanțe judecătorești din republică. 

Evaluarea judecătorilor pe acest site vizează îmbunătățirea performanțelor profesionale ale acestora, creșterea eficienței activității instanțelor de judecată și a încrederii publice în autoritatea judecătorească. Judecatori.evaluez.eu are ca scop „Evaluarea obiectivă a judecătorilor de către oricine care a interacționat direct sau indirect cu sistemul judecătoresc din Republica Moldova.”

Site-ul oferă posibiliatea evaluării judecătorilor după 5 criterii de bază: Profesionalism, Incoruptibilitate, Organizarea procesului, Etica profesională, Calitatea Hotărârilor pe o scară de la 1 la 5. Unu presupune nota cea mai joasă, respectiv 5 cea mai înaltă. Odată cu submiterea evaluării este necesar să atribuiți judecătorului un comentariu ce va susține și argumenta notele puse.

Pe pagina principală veți vedea topul celor mai bine evaluați judecători cît și cele mai recente evaluări plasate.

Totodată, pentru fiecare judecător în parte veți putea vedea declarațiile pe venit a acestuia pentru anii 2008-2011, hotărâri ale acestuia atacate la CEDO cît și apariițiile judecătorului în presă. Această informație va fi completată în continuu.

Pagina Forum oferă posibilitatea deschiderii subiectelor de interes pentru fiecare. Temele pot fi deschise generalist sau pentru fiecare judecător, judecătorie sau Curte de Apel în parte.

Judecatori.evaluez.eu este un proiect dezvoltat și creat voluntar de familia Alexandru și Elena Zgardan, dar și cu suportul financiar al Departamentului de Stat al Statelor Unite.

4 COMENTARII

  1. NINA ARABADJI Esteun JUDECATOR PROFESIONIST .foarte exgenta, corecta in actiuni, inteleapta, isi iubeste meseria, iubeste oamenii, pune suflet in tot ceia ce face, cintareste bine cu credinta si multa responsibilitate .O DOAMNA DESTINSA care a venit pe lume cu misiunia de a face dreptate, MULT BINE – neconditionat, cu multa daruire de sine. mereu modesta si corecta este un exemplu pentru generatia ce umbratisaza aceasta munca titanica. ma bucura faptil , ca inpofida tuturor imprejurarilor ,ea isi mentine cu sfintenie demnitatea de judecator si de OM!!! IN orice moment eu tinar specialist cind am apelat la D-ei am fost indrumat parinteste cu multa toleranta, cu grija si mult respect. NINA ARABADGI – NU POATE FI ALTFEL!!!

  2. Buna asi dori un raspuns la intrebarea mea :Eu am facut o procura unei minore pentr a insotio pe mama ei (sotia mea ).Acum dansa nu mai vrea sa aduca copilul in Romania desi procura a expirat ce pot sa fac sami recuperez copilul. Va Multumesc

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.