Întrevederea cu delegaţia din Republica Belarus la ÎS Vicedirectorul general pentru comenzi speciale de documente de strictă evidenţă de la întreprinderea „ Editura „Casa Presei din Belarus” Andrei Lukyanchikov a avut întrevedere cu Prim-vicedirectorul general operaţiuni, cercetare şi dezvoltare al ÎS” CRIS „Registru”.

Scopul vizitei, prezentarea opţiunilor şi posibilităţilor a Întreprinderii poligrafice de stat din Belarus, precum şi dezvoltarea cooperării bilaterale.

În cadrul întrevederii, Oleg Rotaru, Directorul Departamentului Comercial, a făcut o prezentare despre ÎS” CRIS „Registru”, în care a povestit despre proiectele elaborate şi implementate în cadrul sistemului naţional de paşapoarte a Republicii Moldova, precum şi despre realizarea proiectelor în domeniul protecţiei documentelor, blanchetelor de strictă evidenţă, metodele de marcare a produselor .

Tot în acest context s-a menţionat că „ceva timp în urmă a fost pusă baza unei colaborări între două ţări la nivel de întreprinderi şi ar fi bine a le dezvolta”, a menţionat Andrei Lukyanchikov. „Noi suntem gata să reînnoim tratativele pentru a pune în discuţii problemele de colaborare bilaterală”, a mai adăugat oaspetele belorus.

Delegaţia a vizitat Centrul tehnologic de producere al ÎS „CRIS „Registru” unde s-a familiarizat cu procesul de producere a documentelor.

Conform datelor statistice privind aflarea cetăţenilor Republicii Belaruse în Republica Moldova, în perioada 2010-2011 au fost documentaţi: 21 cetăţeni – cu permis de şedere permanentă; 136 cetăţeni – cu permis de şedere provizorie; 14 cetăţeni ai Belarusiei au obţinut cetăţenia RM şi 12692 cetăţeni – au traversat frontiera Republicii Moldova în perioada menţionată.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.