Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, a avut o întrevedere cu directorul proiectului USAID, Creşterea Competitivităţii şi Dezvoltarea Întreprinderilor II (CEED II), Douglas Griffith. Ministrul TIC a informat reprezentanţii proiectului despre elaborarea Strategiei Moldova Digitală 2020 şi a Strategiei de Competitivitate a Sectorului TIC. Ambele documente se află acum în faza de definitivare şi urmează să fie prezentate spre aprobare Guvernului.

Pavel Filip a menţionat importanţa celor două Strategii care vor asigura o platformă pentru dezvoltarea sectorului TIC în Moldova şi vor contribui la creşterea economică a ţării. În acest context, la etapa de implementare ţara noastră va avea nevoie de suportul extern. Ministerul TIC a accentuat că se mizează în mod special pe susţinerea proiectului CEED II, care are bune practici în ce priveşte aplicarea politicilor guvernamentale.

Douglas Griffith a salutat elaborarea Strategiei Moldova Digitală 2020 şi a Strategiei de Competitivitate a Sectorului TIC, aplicarea cărora va contribui la eradicarea corupţiei şi birocraţiei. Oficialul a confirmat disponibilitatea proiectului CEED II de a susţine Ministerul TIC în procesul de implementare a celor două documente strategice, care vor avea un impact pozitiv asupra creşterii economice a R. Moldova.

Ministrul Pavel Filip a ţinut să mulţumească reprezentanţilor proiectului CEED II pentru ajutorul acordat în organizarea ultimelor două ediţii ale Summitului TIC.

Creşterea Competitivităţii şi Dezvoltarea Întreprinderilor II (CEED II) este un proiect finanţat de Agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), care are drept scop sporirea competitivităţi şi eficienţei principalelor industrii din R. Moldova, printre care şi industria tehnologiilor informaţionale.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.