Ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, dl Pavel Filip, a avut o întrevedere oficială cu E.S. dl Mehmet Selim Kartal, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Turcia în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii, părţile au discutat stadiul actual al relaţiilor bilaterale şi perspectivele de colaborare în domeniul TIC.

Ministrul Pavel Filip a informat interlocutorul despre agenda ambiţioasă de dezvoltare a Guvernului RM, ce vizează diverse domenii și în care sectorul TIC ocupă un loc aparte, dat fiind contribuţia sectorului pentru dezvoltarea durabilă a ţării. În mod special, a fost evidenţiată preocuparea instituţiei privind ajustarea la cele mai avansate standarde şi practici internaţionale a cadrului legal şi de politici publice în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor.

Din această perspectivă, a subliniat ministrul Filip, un subiect de interes special din partea autorităţilor Republicii Moldova constituie experienţa Turciei în dezvoltarea societăţii informaţionale şi a industriei de telecomunicaţii, în special în implementarea Fondului Serviciului Universal (FSU). Modelul Turciei în dezvoltarea Fondului Serviciului Universal prin intermediul Programului Fatih este bine cunoscut şi promovat de companii internaţionale cu renume. Acest program prevede dotarea şcolilor cu echipamente TIC moderne şi programe didactice, utilizând mecanismele FSU.

La rândul său, Ambasadorul Kartal a informat despre progresele Turciei în domeniul TIC precum şi a remarcat interesul şi potenţialul de dezvoltare al colaborării bilaterale pe viitor, dat fiind particularităţile de dezvoltare şi avantajele proprii ambelor ţări. Totodată, diplomatul s-a arătat disponibil de a oferi suportul necesar pentru dezvoltarea în continuare a relaţiilor bilaterale pe segmentul TIC.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.