Un nou portal – interact-md.org oferă posibiltate ONG-lor, mass-media şi jurnaliştilor independenţi să se înregistreze şi să-şi prezinte serviciile pe care le prestează.

Portalul a apărut la iniţiativa Centrului de informare şi resurse din Tiraspol „Casa comună” (IRC „Common-Home”), în colaborare cu IM Trimetrica, şi urmăreşte crearea unor relaţii de cooperare între ONG-uri, presă, organele puterii, dar şi sectorul business, transmite Info-Prim Neo.

Directorul centrului „Casa comună”, Dumitru Gavrilov, a declarat, la o conferinţă de presă, că pe acest portal cei interesaţi pot găsi informaţii detailate despre organizaţiile active care se înregistrează. „Proiectul nostru nu are niciun fel de nuanţe politice, este creat pentru societate, încercăm să oferim aceste facilităţi informaţionale”, a adăugat Dumitru Gavrilov.

Potrivit reprezentantului Trimetrica, Eugeniu Cepoi, înregistrarea pe portal presupune o procedură destul de simplă. Site-ul permite postarea noutăţilor şi încărcarea linkurilor. Toate opţiunile sunt gratis. „Aplicaţia dată oferă o platformă de interacţiune între cetăţeni, organizaţii neguvernamentale şi sectorul business. Acest triunghi, care în mare parte activează separat, va putea interacţiona pe platforma dată foarte uşor, atunci când va apărea o problemă”, a menţionat reprezentantul Trimetrica.

Proiectul este încă în proces de dezvoltare şi evaluare. Acesta va mai fi perfecţionat pe segmentul filtrului de căutare, dar şi pentru simplificarea la maximum a procedurii de înregistrare şi a lărgirii spectrului de domenii înscrise. De asemenea va fi organizat un forum în care utilizatorii îşi vor putea exprima doleanţele în ceea ce priveşte opţiunile portalului. Informaţiile vor fi accesibile doar după ce acestea vor fi verificate de administraţie.

Centrul de informare şi resurse din Tiraspol „Casa comună”, autorul proiectului, colectează şi distribuie societăţii diferite informaţii de ordin public.

Elaborarea aplicaţiei web a fost posibilă graţie ajutorului oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID), în cadrul Programului FHI 360 Consolidarea Societăţii Civile în Moldova (MCSSP).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.