2

Ieri, în incinta Casei Guvernului a avut loc prezentarea oficială a modelului tip (şablon) al paginilor web oficiale ale autorităţilor administraţiei publice (versiunea a doua). Evenimentul a fost organizat de către Î.S. „Centrul de telecomunicaţii speciale” (CTS) şi Centrul de Guvernare Electronică (CGE).

Şablonul paginilor web oficiale a fost elaborat în vederea realizării prevederilor Hotărîrii Guvernului nr. 188, din 03.04.2012, privind paginile oficiale ale autorităţilor administraţiei publice în reţeaua Internet, avînd drept scop acoperirea obiectivelor de bază, cum ar fi: crearea unei imagini unice a autorităţilor publice în reţeaua Internet prin unificarea stilului grafic, orientarea spre utilizator/cetăţean, navigarea simplă şi eficientă prin site, sporirea nivelului de transparenţă a activităţii autorităţilor publice, precum şi nu în ultimul rînd, asigurarea unui grad sporit de securitate informaţională.

La eveniment au fost invitaţi reprezentanţi ai autorităţilor administraţiei publice – administratori ai paginilor web, comunicatori, specialişti IT. Participanţilor li s-a prezentat şablonul propriu zis, care este un site funcţional, flexibil, cu un design aerisit, adaptat la versiunea mobilă.

La fel discuţia s-a axat pe modalitatea de colaborare dintre CTS, CGE şi autorităţi publice pe marginea dezvoltării site-lor în baza şablonului. Este important de menţionat faptul că împreună cu şablonul web, autorităţilor publice li se oferă şi instruire pe partea de administrare a conţinutului (CMS) Drupal. Deci în final, beneficiarii vor avea instrumentariul necesar pentru a dezvolta propria pagină web a autorităţii.

Participaţii au adresat întrebări şi au făcut un schimb de informaţii eficient pe marginea subiectului discutat, fapt care va contribui considerabil la eficientizarea colaborării dintre părţile implicate în proiect.

Deoarece unul din scopurile principale ale acestui proiect este asigurarea securităţii paginilor web oficiale ale autorităţilor publice în reţeaua Internet, acestea vor fi găzduite într-un mediu securizat, pe platforma tehnico-tehnologică operată de CTS.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.