Activitatea mass media de pe Internet ar trebui reglementată în acelaşi mod ca şi restul presei din Transnistria, susţine Igor Smirnov, liderul de la Tiraspol.

Igor Smirnov consideră că înregistrarea este obligatorie pentru toate tipurile de presă. Cerinţa se conţine într-o adresare a liderului transnistrean către deputaţii din regiune, făcută la finele lunii trecute şi citată de agenţia locală „Dnestr”.

Experţii ruşii din domeniu consideră că o asemenea măsură la care are de gând să recurgă Tiraspolul nu este altceva decât aplicarea cenzurii pe Internet şi că de pe urma acesteia ar avea de câştigat companiile moldoveneşti şi serviciile secrete de la Chişinău.

Transnistria nu dispune de un serviciu de acordare a domeniilor pentru Internet. Majoritatea publicaţiilor de ştiri transnistrene de pe Internet au domeniile „.com” şi „.ru”.

sursa: azi.md

2 COMENTARII

  1. […] Igor Smirnov vrea să cenzureze presa de pe Internet Mon Jan 03, 2011 14:57 pm Activitatea mass media de pe Internet ar trebui reglementată în acelaşi mod ca şi restul presei din Transnistria, susţine Igor Smirnov, liderul de la Tiraspol. Igor Smirnov consideră că înregistrarea este obligatorie pentru toate tipurile de presă. Cerinţa se conţine într-o adresare a liderului transnistrean către deputaţii din regiune, făcută la finele lunii trecute şi […] […]

  2. […] IT Moldova: Igor Smirnov vrea să cenzureze presa online. Într-o solicitare transmisă recent deputaţilor din regiune, liderul de la Tiraspol Igor Smirnov susţine că presa pe internet ar trebui reglementată în acelaşi mod ca în cazul celei tradiţionale din Transnistria, specialiştii ruşi considerând această măsură ca fiind echivalentă cu cenzura. Smirnov spune că înregistrarea este obligatorie pentru toate tipurile de presă. […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.