Întreprinderea de Stat „Radiocomunicaţii” a dat în exploatare un emiţător nou tip TV NH8606VC cu puterea de ieşire de 10kW procurat de la ROHDE&SCHWARZ, companie specializată în domeniu din Austria.

Emiţătorul de generaţie nouă, pus în funcţiune, a înlocuit emiţătorul TV Ladoga şi difuzează programul naţional de televiziune „Moldova 1” pe canalul 32.

În comparaţie cu emiţătorul precedent (de generaţie veche) emiţătorul nou instalat permite economisirea consumului de energie electrică (circa de 3 ori mai puţin) şi necesită mult mai puţine eforturi pentru deservirea lui.

Totodată, emiţătorul are posibilitate de a trece la difuzarea în regim digital fără mari cheltuieli.

Acesta este unul dintre paşii efectuaţi de Î.S.”Radiocomunicaţii” în coordonare cu Ministerul Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţiilor întru realizarea proiectului digitalizării eterului, responsabilitate a Republicii Moldova asumată conform deciziilor Conferinţei Regionale privind Radiocomunicaţiile desfăşurată în Geneva (RRC-06), ediţia 2006.

1 COMENTARIU

  1. […] Î.S.”Radiocomunicaţii” a mai efectuat un pas întru realizarea proiectul… Wed Oct 27, 2010 12:57 pm Întreprinderea de Stat „Radiocomunicaţii” a dat în exploatare un emiţător nou tip TV NH8606VC cu puterea de ieşire de 10kW procurat de la ROHDE&SCHWARZ, companie specializată în domeniu din Austria. Emiţătorul de generaţie nouă, pus în funcţiune, a înlocuit emiţătorul TV Ladoga şi difuzează programul naţional de televiziune „Moldova 1” pe canalul 32. În comparaţie […] […]

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.