Începând cu ziua de astăzi, locuitorii mun. Chişinău şi oaspeţii capitalei, vor putea să se orienteze mai uşor graţie noii hărţi electronice care este amplasată pe site-ul Primăriei. Potrivit primarul Dorin Chirtoacă, harta electronică oferă multiple facilităţi şi va contribui la o mai bună informare a cetăţenilor.

„Mai uşor vor putea fi găsite destinaţiile Capitalei”, a precizat Chirtoacă. „Harta are posibilitatea de vizualizare a municipiului atât în formă clasică, cât şi în variantă ortofoto. Vedem că uşor, uşor ne apropiem de oferta pe care o are google map, sau a altor primării care se respectă”, a mai adăugat edilul Capitalei.

Informaţia privind lansarea hărţii a fost făcută publică ieri, 28 martie, de către primarul Dorin Chirtoacă, în cadrul şedinţei operative a Primăriei.

Pe hartă sunt indicate toate edificiile din oraş, străzile, cu indicarea sensului de circulaţie şi a semnelor rutiere. Alexandru Averbuh, reprezentant al companiei INGEOCAD, care a realizat harta municipiului Chişinău, declară că documentul este completat în permanenţă. Specialiştii INGEOCAD promit că în timpul apropiat vor indica pe harta electronică a municipiului Chişinău şi rutele de transport public.

Harta on line de pe site-ul Primăriei a fost creată de Compania de Stat „Ingeocad” începând cu anul 2007.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.