Cabinetul de miniștri a decis în cadrul ședinței de Guvern din 8 februarie curent, reorganizarea Întreprinderii de Stat „Centrul National pentru Frecvenţe Radio” în Instituția Publică „Serviciul National de Management al Frecvențelor Radio și Securității Cibernetice”.

Proiectul înaintat de Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor a fost elaborat în scopul modernizării sistemului de prestare a serviciilor guvernamentale.

Pe lângă atribuțiile privind monitorizarea și managementul spectrului de frecvențe radio, Instituției se va adăuga misiunea de implementare a Cerințelor minime obligatorii de securitate cibernetică și Programului naţional de securitate cibernetică.

Potrivit Ministrului TIC Vasile Botnari, aprobarea proiectului va asigura cadrul de suport necesar pentru sporirea nivelului de securitate cibernetică a resurselor şi sistemelor informaţionale, precum şi a reţelelor de comunicaţii electronice. Totodată, proiectul va contribui la dezvoltarea unei economii bazate pe cunoaştere, ce va stimula creşterea gradului de competitivitate economică şi de coeziune socială.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.