Ghidul privind parametrii STB

Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor prezintă “Ghidul privind parametrii STB şi ale modulelor de recepţie digitală a televizoarelor recomandate spre utilizare pe teritoriul Republicii Moldova”.

Documentul are un caracter informativ și este prezentat sub formă de recomandare privind parametrii tehnici a dispozitivelor electronice necesare pentru recepționarea semnalului digital, fiind destinat atât companiilor importatoare de tehnică, cât și consumatorilor.

Ghidul defineşte cerinţele minime recomandate privind parametrii tehnici şi de exploatare a convertoarelor semnalului televiziunii digitale terestre (STB) şi ale televizoarelor cu recepție în format digital. Pentru recepționarea semnalului de televiziune digitală terestră este necesar ca telespectatorul să dispună de un televizor cu recepție în format digital sau de un convertor de semnal, pe care să-l conecteze între antenă și televizorul cu recepție în regim analog.

Respectând recomandările prezentate, atât importatorii, cât și utilizatorii vor evita cazurile de procurare a dispozitivelor care nu pot  recepționa semnalul TV digital terestru pe teritoriul Republicii Moldova.

Proiectul Ghidului a fost consultat cu membrii Grupului de lucru interinstituţional pentru asigurarea realizării eficiente a Programului, iar ulterior definitivat în baza propunerilor parvenite.

Documentul a fost elaborat în conformitate cu  Planul de acțiuni privind implementarea Programului privind tranziţia de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 240 din 8 mai curent, precum și cu prevederile Legii comunicaţiilor electronice și a Legii privind protecţia consumatorilor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.