ECMP

Centrul de Guvernare Electronică a demarat sesiunea de instruiri a funcționarilor publici privind utilizarea ECMP (Enterprise Content Management Platform).

Platforma ECMP va permite digitizarea şi elaborarea sistemelor informatice (e-serviciilor) de tip registre, autorizări și programări on-line în baza principiilor de interoperabilitate, flexibilitate, extensibilitate şi configurabilitate.

Prin utilizarea  ECMP,  reprezentanții  APC  vor putea  presta servicii publice mai rapide şi la costuri reduse.

Implementarea platformei ECMP a demarat la  data de 7 mai 2013 şi este realizată de către CGE în colaborare cu Star Storage, România din fondurile proiectului de e-Transformare a Guvernării.

Platforma ECMP-ul  va fi aplicată în regim de pilotare  pentru patru aplicații guvernamentale: Registrul de stat al controalelor (Cancelaria de Stat), Registrul Agricol (Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare), Autorizare de mediu a folosinţei speciale a apei (Ministerul Mediului şi Fondul Provocările Mileniului Moldova) și Autorizarea transportului internațional de mărfuri și pasageri (Ministerul Transporturilor, Agenția Națională Transport Auto).

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.