Forumul Ministerial TIC – 2016 2

Ministrul TIC, Vasile Botnari, a efectuat în perioada 30 mai – 1 iunie, curent, o vizită de lucru în Singapore. Vizita are drept obiectiv participarea la Forumul ministerial privind tehnologiile informaționale și de comunicații, ce se desfășoară anual în cea mai mică țară din Asia de Sud-Est.

„Forumul Ministerial TIC – 2016” este organizat de Autoritatea de Dezvoltare a Info-comunicațiilor din Singapore în colaborare cu Forumul Economic Mondial, iar genericul din acest an al reuniunii este: „Conectivitate, Conținut și Securitate Cibernetică”.

În cadrul forumului, discuțiile au fost axate pe noile modele de business şi capacitatea noilor tehnologii informaționale şi de comunicații de a ridica productivitatea şi nivelul de competitivitate în interacțiunea dintre diferiți subiecți din domeniul guvernamental, de afaceri şi societate. Dat fiind evoluția continuă sectorului TIC pe plan mondial, o atenție aparte a fost acordată dezvoltării serviciilor OTT (over-the-top) ce vor conduce la creșterea cererii și a concurenței, în beneficiul consumatorilor, modernizarea cadrului telecomunicațiilor prin stimularea inovațiilor și concurenței echitabile.

În acest an, specialiștii IT și actorii guvernamentali, pentru prima dată, au avut posibilitatea să participe la un exercițiu practic și anume simularea unui atac cibernetic. Sesiunea avut ca scop a perfecționarea deciziilor de management, identificarea provocărilor, propuneri și eventuale soluții.

În cadrul evenimentului participanții au posibilitate să facă schimb de experiență în timpul unei sesiuni de networking, să afle ultimele noutăți de pe segmentul tehnologiei informației și comunicațiilor.

Ministrul TIC, Vasile Botnari a declarat că forumul reprezintă o platformă unică pentru discuții interactive și identificarea unor soluții viabile pentru depășirea provocările existente, îmbunătățirea politicilor de reglementare în domeniul TIC și modernizarea în continuare a acestui domeniu.

Republica Singapore este un stat-oraş insular şi cea mai mică ţară din Asia de Sud-Est. Oraşul este un important centru economic şi industrial mondial. Singapore este unul dintre cei 4 tigrii Est asiatici, state devenite celebre prin saltul economic impresionant înregistrat în anii 80-90 ai secolului trecut, bazat pe tehnologii informaţionale şi operaţiuni financiare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.