Guvernul moldovean oferă, pentru anul viitor de studii, peste 50 de mii de locuri în învăţământul secundar profesional, mediu de specialitate şi superior. Planul de înmatriculare a fost aprobat astăzi în cadrul ședinței Guvernului.

În total, sunt oferite 30 300 de locuri la studii cu finațare bugetară, adică peste 60 la sută. Totodată, aproape 20 de mii de tineri vor avea posibilitate să studieze la una din instituțiile de învățământ pe bază de contract, cu achitarea taxelor pentru studii.

Premierul Vlad Filat a cerut o creștere a numărului de burse pentru tinerii care aleg să fie viitorii specialiști în IT. „Nu înțeleg de unde vine această scădere a burselor pentru cei din IT. Este un domeniu care are o creștere, are pondere de 10 la sută în economie. Este greșeală. Până la definitivare să se facă shcimbările necesare”, a menționat Vlad Filat.

În universități se oferă burse pentru aproape 7 mii de tineri, mai mult cu aproape 2% față de anul trecut. Peste 14,4 mii de locuri sunt pregătite pentru tinerii care vor fi înmatriculați pe bază de contract, mai puțin cu aproape 2 mii faţă de anul 2011.

Sursa: jurnal.md

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.