Endava, cea mai mare companie IT din Moldova, şi-a extins echipa din Chișinău, ajungând în martie 2017 la peste 500 de angajaţi, din totalul de peste 3,600 pe care îi are la nivel de grup. Endava îşi continuă ritmul susţinut de creştere, în următorii 3 ani planificând o extindere de până la 800 de persoane în centrul de livrare din Chișinău.

Din Chișinău Endava dezvoltă şi gestionează proiecte IT pentru sectoarele financiar, asigurări, retail şi turism pentru companii internaţionale de top, furnizori şi procesatori de plăţi electronice şi mobile.

Radu Lazăr, Manager general Endava Moldova: „Dezvoltarea şi aprofundarea competenţelor în anumite domenii de afaceri, pe lângă cele tehnice, şi livrarea eficientă şi calitativă a soluțiilor cap-coadă sunt cei mai importanți diferențiatori ai noștri, care susțin creșterea continuă a companiei Endava. În același timp, creșterea noastră asigură crearea de multiple oportunităţi de avansare în carieră pentru angajați, atât tehnice, cât şi de rol şi expunerea la proiecte diverse ca amploare şi impact. Ne bucurăm că, datorită mediului pe care Endava îl creează şi oportunităților pe care le oferim, peste 500 de specialiști talentați din domeniul IT au ales să activeze în compania noastră”.

Amploarea proiectelor dezvoltate de Endava Moldova implică colaborarea a sute de ingineri atât în cadrul oficiului din Chişinău, cât şi în cadrul echipelor distribuite ce livrează din celelalte oficii Endava, precum București, Belgrad, Bogota, Cluj, Iaşi, Londra, New York, Skopje.

Compania susţine activ dezvoltarea comunității IT din Moldova, prin organizarea şi sponsorizarea diferitelor meetup-uri tehnice, dar şi prin formarea profesională a tinerilor IT-şti. Endava contribuie la dezvoltarea comunităţii prin organizarea de cursuri facultative practice pentru studenţi, susţinute de angajați Endava cu experiență, ce au loc în laboratoare de informatică de la UTM şi USM, amenajate cu susţinerea companiei.

Endava organizează periodic cursuri pentru studenţi şi absolvenţi, prin care susţine primii paşi în carieră ai tinerilor pasionaţi de IT. În cadrul programului de internship, în sesiunile de primăvară şi toamnă, în fiecare an participă circa 90 de tineri, iar la finalul stagiului, cei mai buni dintre ei primesc oferte de angajare la Endava.

Compania pune la dispoziția angajaţilor spaţii de muncă conforme cu standardele internaţionale, program flexibil, zone de sport şi relaxare. Pe lângă beneficiile standard, precum asigurarea medicală privată, pachet sportiv şi zile adiționale de vacanţă, Endava susține dezvoltarea comunităților interne de fotbal, tenis, baschet, schi, board-games, muzică şi multe altele. Din martie, Endava s-a extins cu încă un etaj în clădirea NBC (National Business Center), unde ocupă deja 3 etaje, cu acelaşi nivel înalt de confort.

Endava este o companie de servicii IT cu capital privat, cu peste 16 ani de experienţă în dezvoltarea de soluţii pentru unele dintre cele mai mari companii din industriile financiare, asigurări, telecomunicaţii, media, tehnologie şi retail, la nivel global, ajutându-i să evolueze şi să-şi transforme businessurile pentru a întâmpina nevoile consumatorilor de azi şi de mâine. Endava are mai bine de 3600 de angajaţi în birourile sale din America de Nord şi Europa de Vest, precum şi centre de livrare în Moldova, România, Bulgaria, Macedonia, Serbia şi Columbia.

Lasă un răspuns