Endava Girls Go IT

În perioada 17 – 30 august 2015 a avut loc cea de-a doua ediție a taberei de vară Girls Go IT. Timp de 2 săptămâni fetele au avut ocazia să înveţe noţiuni de programare şi să creeze aplicații web. Echipele au realizat un proiect inovator pentru comunitatea lor şi au descoperit ce oportunităţi le poate oferi cariera în IT.

Endava, una din companiile de top de servicii IT din Europa, a donat calculatoarele necesare activităților pe întreaga perioadă a taberei, iar doi IT-şti Endava, Gleb Godonoga, Development consultant și Tatiana Namaşco, UI developer, au susţinut un workshop în domeniul designului.

Endava Girls Go IT 2

De asemenea, Endava a organizat o vizită la sediul său pentru participantele taberei Girls go IT, unde au avut ocazia să cunoască de aproape procesul de muncă în IT,  ce înseamnă testarea, managementul aplicațiilor și suportul IT.

Kumail Jetha, Endava, Girls Go IT b

„Ne bucurăm să susținem Girls go IT ca unul din partenerii cheie ai taberei, oferind infrastructura necesară pentru activitățile desfășurate, dar şi sesiuni de instruire/workshop. Ne așteptăm ca această tabără de vară să crească interesul tinerelor participante legat de oportunitățile pe care le pot avea în domeniul IT și să acționeze ca și catalizator pentru ca tot mai multe dintre ele să aibă încredere să urmeze această opțiune de cariera IT care vine cu permanente provocări”, a spus Kumail Jetha, Director General Endava Moldova.

Tabăra a reunit 36 de fete din 16 raioane ale Moldovei, cu vârsta cuprinsă între 16 și 20 de ani, inclusiv din comunitatea romă sau cu necesităţi speciale. Participantele au fost inițiate în bazele programării frontend și Python, noțiuni de leadership, managementul de proiect sau arta oratorică.

Endava Girls Go IT 3

„Scopul taberei a constat în îmbunătățirea studierii sau chiar alegerii carierei de informatică prin alfabetizare digitală și dezvoltarea spiritului antreprenorial, mai ales în grupurile vulnerabile. Sporirea cunoștințelor și participarea acestor fete prin educație, poate duce la eliminarea stereotipurilor despre cum percep fetele calculatorul și tehnologia informațională. Și nu ultimul rând tehnologia a fost utilizată pentru a reduce decalajul discriminării de genuri în societate”, a spus Abayomi Ogundipe, Managerul de Program Girls go IT.

Programul Girls Go IT în Moldova a fost inițiat de organizația UN Women, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului și are ca scop principal stimularea antreprenoriatului și a capacității IT de inovare prin mobilizarea fetelor și femeilor în studierea tehnologiilor digitale.

Despre Endava

Endava este o companie de top de servicii IT, având peste 2,250 de angajați full time. Cu sediul central la Londra, Endava are birouri în Marea Britanie, SUA, Germania, România, Macedonia, Moldova și Serbia, iar cu un venit anual de 64 milioane de lire sterline/ 100 milioane de dolari, compania a reușit să se poziționeze ca lider în furnizarea de servicii IT. Endava oferă un spectru complet de servicii, inclusiv dezvoltare software și managementul aplicațiilor software, testare software, digital media, managementul infrastructurii și servicii cloud. 

Domeniile de expertiză pe industrii ale Endava sunt coordonate de profesioniști care cunosc specificul activității clienților și elaborează soluții și servicii care sunt livrate la cel mai înalt standard pentru branduri internaționale din sectoare cum ar fi:  piețe de capital, bănci, plăți, asigurări, media, retail și telecomunicații.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.