De mai mult timp mă întrebam cum aş putea cumpără obiecte de pe site-urile precum ebay.com. Aplicînd regula „cine caută, găseşte”  am ajuns la site-ul ecommerce.md, care promite că mă va ajuta fara probleme „in plus” sa cumpăr produse de pe eBay sau de pe alt internet magazin internaţional.  Site-ul are ca scop facilitarea achizitiilor online de pe cele mai populare platforme comerciale din SUAEuropa si China, precum:

De ce este avantajos să cumpăram ceea ce dorim prin intermediul ecommerce.md, se intreabă autorii? Tot ei raspund:

  1. Pentru că au o experiența destul de amplă în acest domeniu!
  2. Comisionul pe care îl aplică este unul dintre cele mai mici din sectorul acestor servicii!
  3. Pot achiziționa produse din SUA care nu au livrare directă în Republica Moldova!
  4. Simplitate – oferă valoarea finală a ordinului, care va include toate cheltuielile  Dvs.!
  5. Se ocupă de toate formalitățile vamale, astfel economisim timpul si banii clientului!

Ecommerce.md lucrează cu plata în avans 100% şi atunci cînd cumpărați produse prin intermediul lor platiți Costul produsului+costul livrarii+comisionul 10% din suma totală. Nu si in ultimul rind trebuie sa stiti ca produsele a caror valoare depasesc suma  de 200€ se taxeaza de catre serviciul vamal cu 20% din suma totala si 4€ procedurile vamale, mai multa informatie aflati pe pagina oficiala a Serviciului Vamal R.M.  – www.customs.gov.md.

În cît timp ajunge produsul?

În general produsele din SUA ajung în 2 – 4 săptămîni, din China în 2 – 3 săptămîni, din Europa in 1 – 3 săptămîni. Iar dacă alegeți livrare express atunci puteți primi produsul dorit si in 7 zile.

Comentarii ITMOLDOVA: Pînă aici totul e ok, dar unde e garanţia că produsul ajunge la destinatar. Şi cum procedăm în cazul cînd produsul e defect sau se defecteză în perioada de garanţie? Am mai înţeles că Ecommerce.md nu lucrează cu persoane juridice, ci numai cu cele fizice care dispun de bani în numerar.

Mă întreb, de ce instituţiile de stat precum Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Centrul de Guvernare Electronică, Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei” şi Serviciului Vamal al Republicii Moldova n-ar elebora un ghid privind achizitiile online pentru toţi cetaţenii din R. Moldova,? De ce companiile din Moldova importă produsele la circa 6 luni şi mai mult de la lansarea lor pe toate celelalte pieţe, şi la preţuri pipărate?

Pînă atunci vom visa în continuare la un iPad, iPhone şi Kindle la preţ accesibil petru noi şi lansat în acelaşi timp pe piaţa din Republica Moldova odată cu SUA şi UE. Vom încerca singuri pe propria responsabilitate să cumpărăm produse de peste hotare. Sau poate vom apela la intermediari de genul Ecommerce.md.

Sursa: ITMOLDOVA

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.