pados

În perioada 12-13 noiembrie 2015, membrii Centrului de Guvernare Electronică (CGE), Autoritățile Publice Centrale dar și angajații altor instituții guvernamentale, au fost instruiți de colegii din Finlanda și Estonia  în cadrul proiectului PADOS.

Timp de două zile, experții din Finlanda și Estonia, au împărtășit din experiența sa în eGuvernare și au prezentat reformele implementate în administrațiile publice în țările sale.

Cuvânt de deschidere la eveniment l-a avut Iurie Țurcanu, Director Executiv al CGE, care a încurajat participanții să însușească și să aplice, experiența împărtășită de colegii din Finlanda și Estonia, țări lideri în Guvernare Electronică.

Subiectul-cheie a primei zile de workshop a fost ”Eficiența serviciilor guvernamentale” în acest context Liia Hänni, Senior Expert, al E-Governance Academy din Estonia a vorbit despre eDemocrație, iar Jarno Limnéll, Professor IT la Universitatea Aalto din Finlanda, le-a relatat participanților despre securitatea cibernetică și importanța acesteia în domeniul în care activează.

Cea de-a doua zi a workshop-ului a fost dedicată Bunei Guvernări (Good Governance) și reformelor care au loc în cadrul administrațiilor publice de peste hotare. Au fost împărtășite practici de succes internaționale și exemple în vederea beneficiilor serviciilor electronice.

Proiectul PADOS a fost înființat în 2015 de către Ministerul Afacerilor externe din Finlanda. Scopul proiectului este de a spori transparența și deschiderea de a lua decizii în eGuvernare, dar și de a susține guvernarea democratică în cele 6 țări Parteneriate, și anume Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.