Aflat la a treia ediţie, cel mai deosebit concurs în domeniul sistemelor robotice mobile din Moldova „Earth Rover – 2013”, se ţine în această săptămână, 14 – 16 noiembrie, la Universitatea Tehhnică a Moldovei. Pasionaţii de robotică sunt invitați să descopere proiectele deosebite ale concurenţilor. Aceştia vor putea urmări abilităţile practice ale roboţilor dezvoltaţi pe parcursul celor 3 zile de concurs: curse de viteză, deplasări pe teren, prezentări ale funcţionalităţilor.

La concurs participă 6 echipe din Republica Moldova, România (Universitatea din Oradea) şi Ucraina (Universitatea din Cernăuţi), anunță StarNet. Conform cerinţelor de concurs, proiectele ”robotizate” se vor baza pe principiile 3L & 3M: Low Cost (cost minimal), Low Mass (masă minimală, max 5 Kg), Low Power Consumption (consum redus de energie) & Maximum Efficiency (autonomie maximală), Maximum Functionality(funcţionalitate avansată), Maximum Mobility (mobilitate maximală).

Earth Rover – 2013 este organizat de Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică a Universităţii Tehnice a Moldovei și are scopul de a populariza rezultatele obţinute de studenţi în domeniul sistemelor robotice, mecatronicii, tehnicii de calcul, programării şi inteligenţei  artificiale. StarNet susţine acest concurs începând din 2012, iar studenţilor din Moldova care au participat la concursul de anul trecut li s-a oferit şansa de a se angaja în cadrul departamentelor tehnice ale companiei.

Sursa: StarNet.md

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.