Imprimantă 3D Republica Moldova

Primii tineri din Republica Moldova care s-au ambiționat să asambleze o imprimantă 3D sunt Alexei și Artiom, informează UNIMEDIA. „Pe parcursul a câteva luni am studiat structurile imprimantelor 3D deja create. Am început să comandăm anumit detalii pe internet, unele le-am creat noi. Asamblarea imprimantei a durat circa trei luni. Am cheltuit aproximativ 2000 de dolari”, a precizat unul dintre tineri, Alexei Marcov.

„Primul obiect pe care l-am printat a fost un mărțișor 3D și a durat 15 minute. Costul unui obiect diferă în funcție de mărime și forme. Un mărțișor poate să coste de la 10 la 40 de lei”, a recunoscut Marcov.

Tinerii din Republica Moldova folosesc material ecologic în procesul de printare. „Noi cream obiecte din plastic. Există mai multe tipuri de plastic. Noi folosim plastic eco, este biodegradabil și nu este dăunător pentru mediul înconjurător. Totodată, din aceste obiecte puteți să beți și mâncați”, a precizat Artiom Maxim.

„Unicitatea acestui proiect este faptul că imprimanta a fost creată de noi, de la cele mai mici detalii. Am selectat cele mai bune detalii de la imprimante asemănătoare, iar o parte le-am creat noi. De exemplu, noi am modernizat un detaliu, care ne-a permis a mări viteza de printare”, au mai adăugat tinerii.

Tinerii vor să creeze imprimante la comandă, pentru ca moldovenii să poată tipări obiecte 3D și acasă. „Prima imprimantă cu siguranță este unul desăvârșit. Am folosit materiale scumpe. Cea de-a doua imprimantă pe care o vom crea va avea dimensiuni mai mici și va fi putea fi instalată în orice oficiu din Republica Moldova”, a precizat Artiom.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.