SICamp Moldova 2014 echipa Start Aplicari

Facultatea pe care o urmăm e importantă atât prin cunoştinţele fundamentale pe care putem să le acumulăm în procesul de studii, cât şi mediul pe care ni-l pune la dispoziţie, oamenii cu aceleaşi viziuni şi concepţii care ne înconjoară şi cu care putem interacţiona, relatează diez.md.

Totuşi, trebuie să ţinem cont de faptul că există o multitudine de oportunităţi, opţiuni şi evenimente în afara programului universitar care pot contribui la dezvoltarea şi creşterea noastră continuă.

De-a lungul carierei e important să cunoaștem persoane de la care să învățăm și cărora să le transmitem ideile noastre, de aceea echipa #diez recomandă o serie de evenimente care se desfăşoară în Moldova şi care îi pot ajuta pe tinerii dornici și iubitori de IT să se afirme şi să crească.

Am selectat câteva  evenimente tematice sau mai puțin tematice care să fie pe interesul studenților și persoanelor din IT. Îi aducem mulţumiri speciale lui Alexei Ciobanu pentru informația şi sugestiile oferite.

#1. Startup Weekend Moldova

Startup Weekend Moldova se desfăşoară o dată sau de două ori pe an, fiind organizat de Proiectul USAID CEED II cu suportul Orange Moldova şi a altor parteri. Următoarea ediție Startup Weekend Moldova va avea loc în toamna 2014.

Startup Weekend este un eveniment de 54 ore, care creează condiții și furnizează resurse și motivații pentru tineri entuziaști și echipe să lanseze proiecte online și să-și transforme ideile în afaceri. Participanții vin din diferite domenii: programare, design grafic, project management, marketing și administrarea afacerii etc. Împreună ei reuşesc să conceapă, proiecteze, planifice şi să creeze primul prototip al unui produs, serviciu, afaceri in domeniul IT. Participanţii beneficiază de suportul unor mentori cu experienţă pe diferite segmente, iar proiectele cele mai bune sunt premiate la final. Detalii pe pagina de Facebook.

La aceste evenimente vin antreprenori IT, head hunters, persoane care lucrează în domeniul IT. Avantajul acestui tip de eveniment este că oferă contextul favorabil pentru dezvoltarea unor calităţi extrem de importante pentru cei care vor o carieră IT de succes: abilităţi de comunicare, lucru în echipă, soluţionare a problemelor, flexibilitate, gândire creativă.

#2. SICamp Moldova

Conceptul SICamp e asemănător cu cel al Startup weekend-urilor, doar că evenimentul se focusează asupra creării aplicaţiilor care să fie utile în primul rând social, şi ulterior asupra monetizării. La aceste evenimente tinerii pot să acumuleze cunoştinţe utile, să cunoască persoane relevante, să se facă remarcaţi. Ediția din 2014 are loc la sfârșitul lunii iulie. Detalii pe Facebook.

#3. IT Coffee

IT Coffee este o iniţiativă lansată de Anton Perkin, preşedintele Asociaţiei Specialiştilor IT din Moldova şi unul dintre cei mai activi şi entuziaşti profesionişti IT de la noi. Scopul este dezvoltarea unei comunităţi IT locale puternice, prin oferirea specialiştilor IT a posibilităţii de a se întîlni, discuta subiecte actuale, de a se cunoaşte şi a încerca să lucreze împreună. Toţi doritorii pot participa în cadrul IT Coffee. Detalii despre un eveniment trecut vedeți aici, pe viitor contactați-l pe Anton.

#4. IT Meet Up

IT Meet Up este o idee a Adrianei Moşnoi, care încearcă să adune în jurul său tinerii specialiști sau iubitori de IT, pentru a discuta despre ultimele trenduri din IT, cine și unde caută de lucru sau ce evenimente naționale și internaționale relevante se desfăşoară. Detalii despre IT Meet Up pe Facebook , pentru mai multe detalii, scrieți-i Adrianei.

#5. Agile Meet Up

Responsabil de organizarea  Agile Meet Up este Vadim Musteață, evenimentul fiind coordonat de Endava Moldova. Agile Meet Up îşi propune să adune sub aceeaşi umbrelă  profeşionişti IT cu diferite background-uri tehnice pentru a facilita schimbul de experienţă şi transferul de cunoştinţe. De obicei evenimentul întruneşte 25-30 persoane.  Despre Meet Up vedeți aici, sau contactați-l pe Vadim.

#6. Drupal Moldova Meet Up

Drupal Meet Up este o întrunire periodică a specialiştilor Drupal, organizată de Asociația Drupal Moldova și coordonată de Sergiu Nagailîc, președintele asociației. Drupal Meet Up are de obicei o tematică de discuție, astfel toți specialiștii Drupal au posibilitatea să se adune și să-și îmbunătățească cunoştinţele. Detalii despre eveniment vedeți aici.

#7. Moldova ICT Summit

Moldova ICT Summit este cel mai important eveniment în domeniul TIC din Moldova, fiind organizat de Asociaţia Naţională a Companiilor Private din Domeniul TIC, Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor , Proiectul USAID CEED II şi alţi parteneri.

Evenimentul aduce împreună Guvernul, mediul de afaceri, profesionişti IT, lideri din domeniul educaţiei, antreprenoriatului IT, experţi internaţionali şi naţionali pentru a discuta o serie de subiecte cheie pentru sectorul TIC. Sunt puse în discuţie decizii şi viziuni ce ţin de dezvoltarea sectorului IT,  sunt organizate workshopuri și sesiuni pe diferite domenii: ICT4Development, ICT4Professionals, ICT4Entrepreneurs, ICT4Education etc.

Profesioniștii IT sunt invitați să cunoască tehnici și practici de ultimă oră, să facă schimb de experiență în cadrul sesiunilor special concepute pentru ei, să comunice cu colegi din branşă şi să stabilească noi contacte. Are loc primăvara și orice doritor poate  să se înregistreze pentru a participa. Detalii despre eveniment vedeți pe Facebook și pe site-ul oficial.

Materialul face parte din cadrul Campaniei de promovare a Carierei IT, realizată de Asociația Națională a Companiilor Private din Domeniul TIC cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului prin intermediul Programului de Granturi pentru anul 2014, Proiectului USAID CEED IIAgenţiei Austriece pentru Dezvoltare (ADA), din fondurile Cooperării Austriece pentru Dezvoltare, sub patronajul Ministerului Educației al Republicii Moldova.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.