cyber_picture

Astăzi, 1 octombrie, Biblioteca Publică B. P. Hașdeu a găzduit evenimentul de lansare a Lunii Securității Cibernetice. 

Evenimentul se află la cea de-a treia ediție și este organizat de Executivul Republicii Moldova, la inițiativa Centrului de Guvernare Electronică, în contextul Lunii Europene a Securității Cibernetice, care este cel mai important demers european de creștere a nivelului de informare și de conștientizare a publicului asupra amenințărilor de această natură.

Astfel, pe tot parcursul lunii octombrie vor fi organizate activități adresate funcţionarilor publici, cetățenilor, oamenilor de afaceri şi reprezentanților societăţii civile. Vor avea loc mese rotunde, discuții tematice privind diverse aspecte ale securității digitale, toate, făcând parte din circuitul celor mai importante evenimente europene de profil.

Invitați precum Iurie Țurcanu, Coordonator tehnologic- șef și Veaceslav Pușcașu, Manager Securitatea Informației de la Centrul de Guvernare Electronică, Evan Tracz, Manager de țară IREX Moldova și Director program Novateca, Daniela Misail-Nichitin, Director executiv La Strada, dar și Mariana Hârjevschi, Director general, Biblioteca Municipala B.P.Hasdeu au răspuns la întrebările, privind cele mai importante aspecte tehnologice și legale ale securității cibernetice.

„Dacă acum 10 ani securitatea cibernetică era un domeniu specific doar pentru persoanele implicate în domeniul tehnologiilor informațioanale, astăzi securitatea cibernetică s-a transformat într-un domeniu care deja ar trebui predat în licee. Cine este cel mai mare consumator al tehnologiilor informaționale? Adolescenții. Anume ei conving părinții că au nevoie de internet, de telefon, de tabletă…În contextul dat, evoluția tehnologiilor implică o serie de riscuri, pe care trebuie să le tratăm cu seriozitate”, a menționat Managerul pe Securitatea Informației de la Centrul de Guvernare Electronică, V. Pușcașu

Securitatea cibernetică este o prioritate pentru Guvernul Republicii Moldova. Utilizarea corectă a instrumentelor de modernizare tehnologică vine să asigure accesul sigur la servicii și date și lupta eficientă cu corupția.

Republica Moldova, este unul dintre cei mai importanţi parteneri din Europa Centrală și de Est care s-a alăturat efortului comun al UE  în vederea asigurării securităţii informaționale, de rând cu țări ca Germania, Estonia, Franța, Norvegia, Suedia și Regatul Unit al Marii Britanii.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.