Prima concluzie despre 2011 este că bloggerii din Republica Moldova sunt supraevaluați. O hiperbolă bună pentru a caracteriza blogosfera este bula imobiliară din America. Oricine are libertatea de a scrie și de a se considera blogger dar valoarea articolelor și impactul lor este mic. Foarte mic, scrie Dan Caranfil.

(Vezi şi Andrei Fornea: 17 bloggeri ai anului)

Buni și citiți sunt cei care au proiecte serioase și activități în viața reală. Ei chiar au ce scrie. Bloggerii ar putea produce (r)evoluții sociale, dacă e să utilizez un slogan de-al unui amic. Potențial este. Ceva totuși lipsește.

Trendul ascendent al blogosferei este o consecință directă a creșterii accesului la internet și a condițiilor create pentru libera exprimare. Prin natura activității mele urmăresc ceea ce scriu oamenii din online. Platformele lansate în 2011, vox.publika și voxreport, mi-au simplificat munca deoarece îi aduce pe mulți dintre ei în același loc.

Nu voi pune cifre la top deoarece sunt nișe diferite. Pentru a-i ordona crescător aș avea nevoie de criterii clare, note, birocratizări.

Ca o recomandare pentru cei interesați este să privească peste Prut. În România de ani buni se fac bani din blogging (blog20.info). Aici ar fi loc de un top separat. Dacă privim mai spre vest sunt platformele de blogging ale marilor publicații sau universități:

1 COMENTARIU

  1. fac bani ăia care scriu 5 articole pe zi despre nimic iar cei care vin cu un articol de valoare la zi sau la 3 zile ăia de-abia se târâie, de puţine ori valoarea articolelor de pe un blog reflectă traficul, din nefericire

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.