e-Trafic MPay

După instalarea camerelor de monitorizare a traficului rutier pe mai multe trasee ale țării, majoritatea conducătorilor auto își doresc să posede informația despre faptul dacă au fost documentați de către organele de resort pentru încălcarea legislației rutiere.

Inspectoratul Național de Patrulare vine cu mai multe informații în acest sens:

 1. Aplicaţia e-Trafic

Aplicația e-Trafic reprezintă o aplicație gratuită prin intermediul căreia orice cetățean din Moldova, proprietar de autovehicul, poate să obțină notificări privind încălcările rutiere înregistrate, ce este disponibilă pe dispozitive Android și iOS. Aplicația  este racordată la MPay, lucru care face posibilă achitarea amenzilor direct de pe telefonul mobil utilizând metoda cardului bancar.

Aplicația informează utilizatorii despre următoarele aspecte ale încălcării: numărul documentului intern al poliției (ce reprezintă totodată și contul de plată), numărul articolului încălcat al Codului Contravențional, descrierea încălcării, locul încălcării, punctele de penalizare, suma minimă și maximă a amenzii. Serviciul va transmite notificări doar din momentul abonării la modulul de notificare, astfel încălcările comise pînă la utilizarea aplicației nu vor putea fi vizualizate.

Prin descărcarea şi/sau folosirea aplicaţiei e-Trafic, utilizatorii acceptă să recepționeze notificări de la Centrul Unic de Monitorizare şi Control al Traficului din cadrul Serviciului Tehnologii Informaționale al Ministerului Afacerilor Interne.

e-Trafic a fost lansată în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, ea poate fi descărcată și utilizată gratuit.

 2. Pagina electronică a Inspectoratului Naţional de Patrulare: pr.gov.md

Serviciul nominalizat este disponibil în următoarele condiţii:

–  pentru obţinerea informaţiei este necesar să introduceţi codul de identificare IDNP din 13 cifre / sau identificatorul procesului verbal întocmit de către Inspectoratul General al Poliţiei;

– în cazul introducerii doar a codului de identificare IDNP veţi primi informaţia privind existenţa/lipsa contravenţiilor după acesta. Pentru a afla detalii (numărul punctelor de penalizare), este necesar de introdus identificatorul unui proces verbal.

Nota: Informaţia este prelucrată în conformitate cu prevederile legislaţiei privind protecţia datelor cu caracter personal şi este accesată din baza de date a Ministerului Afacerilor Interne, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

3. Serviciile operatorilor de telefonie mobilă:

9021 – serviciu de verificare a aplicării penalităților.

Expediind SMS la numărul 9021, fiind indicat în mesaj codul personal din 13 cifre, veţi primi un SMS prin intermediul căruia veți fi notificat dacă figurează informații legate de acest IDNP în baza de date.

În caz de răspuns afirmativ, puteți afla detalii printr-un SMS la 9021 cu indicarea numărului carnetului de conducere sau a codului amenzii.

În acest caz veți obține informații ce ţin de:

–  punctele de penalitate (numărul acestora);

–  amenzi (sumele și codurile pentru fiecare);

–  suspendarea permisului de conducere (statutul acestuia);

– transmiterea dosarului în instanța de judecată  (dacă a avut deja loc).

9022 – serviciul de verificare cu privire la accidentele rutiere înregistrate.

Expediind SMS la numărul 9022 și indicați în mesaj numărului VIN, veţi primi date dacă acest automobil a fost implicat în accidente rutiere, cu indicarea datelor calendaristice, în cazul în care sînt disponibile.

Notificarea privind implicarea automobilului în accidente rutiere, nu este disponibilă pentru autovehiculele internaționale sau de stat.

Serviciul poate fi utilizat direct de pe telefonul mobil ori de cate ori doriți, fără a fi necesară vreo setare sau activare.

Notă:  Prețul unui SMS la 9021 este 5 lei, iar pentru 9022 este de 10 lei, pentru oricare operator de telefonie mobilă.

9023 – reprezintă un serviciul prin intermediul căreia orice cetățean din Moldova, proprietar de autovehicul, poate să obțină informații privind încălcările rutiere înregistrate.

Expediind SMS la numărul 9023, fiind indicat în mesaj numărului VIN, veți primi informaţii cu privire la încălcările rutiere înregistrate de camerele de monitorizare a traficului rutier.

Serviciul informează utilizatorii despre următoarele aspecte ale încălcării: numărul documentului intern al poliției(ce reprezintă totodată și contul de plată), numărul articolului din Codul Contravențional, descrierea încălcării, locul încălcării, punctele de penalizare, suma minimă și maximă a amenzii.

Serviciul va transmite notificări doar din momentul abonării la modulul de notificare, astfel încălcările comise pînă la utilizarea serviciului nu vor putea fi vizualizate.

Prin accesarea serviciului, utilizatorii acceptă să recepționeze notificări de la Centrul Unic de Monitorizare şi Control al Traficului al Serviciului Tehnologii Informaționale al Ministerului Afacerilor Interne.

Preţul serviciului este de un leu/zi pentru oricare operator de telefonie mobilă.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.