MoldSign Desktop Suite-01

Î.S. ”Centrul de telecomunicații speciale” (CTS) a lansat o nouă soluție pentru aplicarea semnăturii electronice − MoldSign Desktop Suite.

Noul soft oferă un șir de posibilități utilizatorilor semnăturii electronice. Astfel, cu ajutorul Moldsign Desktop Suite, semnatarul poate semna, verifica, cripta și decripta orice fișier, cu parolă sau cu un certificat, într-un mod comod, rapid și sigur.

Specialiștii Centrului de telecomunicații speciale au venit în întâmpinarea nevoilor utilizatorilor semnăturii electronice cu sistemul MoldSign Desktop Suite, al cărui funcții s-au dovedit extrem de eficiente în gestiunea securizată a documentelor electronice, oferind posibilitatea de a:

– semna oricare tip de fișier;

– verifica semnăturile XAdES;

– cripta/decripta fișierele;

– modifica parola semnăturii electronice;

– șterge securizat (distruge) fișierele.

Datorită acestui soft, semnătura electronică poate fi aplică, fără impedimente, direct de pe calculatorul Dvs. pe orice fișier dorit, .doc, .pdf, txt, sau chiar imagine, iar criptarea fișierelor este o soluție comodă de protejare a datelor prin care puteți împiedica anumiți oameni să aibă acces la acestea. De exemplu, dacă există un fișier pe calculator care necesită a fi păstrat secret, să fie vizualizat sau editat doar de proprietar, atunci acest fișier poate fi criptat, astfel încât nimeni să nu poată deschide fișierul fără a cunoaște o anumită parolă sau fără a deține un certificat electronic. Criptarea datelor este foarte utilă în multe cazuri, de la trimiterea de informații confidențiale prin intermediul poștei electronice până la păstrarea în condiții de siguranță a fișierelor stocate.

Alături de toate beneficiile pe care le oferă noul soft, acesta este un înlocuitor perfect pentru Java Applet, utilizat pentru aplicarea semnăturii electronice în cadrul platformei MSIGN (www.msign.gov.md). Dat fiind faptul că Java Apple-ul nu este susținut de noile versiuni a browser-ului Google Chrome, cît și din cauza problemelor frecvente, asociate cu Java Applet-uri, în cadrul altor browsere web, MoldSign Desktop Suite este de neînlocuit pentru aplicarea semnăturii electronice. Odată instalat, softul MoldSign Desktop Suite nu necesită alte componente (precum JAVA) și nu este blocat de browser.

Soluția este disponibilă gratuit spre descărcare atât pe site-ul www.cdn.cts.md/moldsign/, cât și pe www.msign.gov.md. De asemenea, pe aceeași pagină, beneficiarii pot găsi și ghidurile de instalare și utilizare a softului.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.