PARC IT 05La data de 14.07.2017, Parlamentul a adoptat în lectură finală cu 75 de voturi, proiectul de lege pentru modificarea și completarea unor acte legislative, care a fost elaborat în vederea implementării prevederilor Legii nr. 77 din 21.04.2016 cu privire la parcurile pentru tehnologia informației.

Amendamentele care se introduc în actele legislative din domeniul fiscal, precum și cel al asigurărilor sociale și medicale obligatorii, au drept scop aducerea acestora în concordanță cu prevederile Legii cu privire la parcurile pentru tehnologia informației și asigurarea unui mecanism funcțional de aplicare a impozitului unic în mărime de 7% din venitul din vînzări datorat de rezidenții parcurilor IT.

Cele mai importante amendamente pe dimensiunea fiscală vizează introducerea unui nou titlu în Codul fiscal – X, dedicat modului de aplicare a impozitului unic de la rezidenții parcurilor IT.

Amendamentele la cadrul legal aferent asigurării sociale a angajaților rezidenților parcurilor se referă la calitatea de asigurat în sistemul public de asigurări sociale a angajaților rezidenților parcului, mărimea venitului lunar asigurat al acestora, particularitățile raportării de către angajator a contribuțiilor de asigurări sociale de stat și evidenței individuale, modalitatea de achitare a prestațiilor de asigurări sociale.

Amendamentele în cadrul legal aferent asigurării medicale a angajaților rezidenților parcurilor vizează menținerea calității de asigurați în sistemul public de asigurări medicale a angajaților pe perioada activității lor în baza unui contract individual de muncă încheiat cu un rezident al parcului.

Astfel, se instituie cadrul legal necesar pentru crearea și activitatea parcurilor IT, care, la nivel regional, vor oferi cele mai avantajoase condiții de activitate pentru companiile IT, prin simplificarea administrării afacerii, asigurarea socială și medicală a angajaților în condiții avantajoase, precum și minimizarea poverii fiscale asupra companiilor IT

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.