Colaboratorii vamali din cadrul Biroului Vamal Leuşeni-Albiţa în conlucrare cu angajaţii Direcţiei Securitate Internă a Serviciului Vamal au contracarat în noaptea de 6-7 august, un caz de contrabandă cu tehnică de calcul şi mărfuri de larg consum, în valoare de circa 200 000 lei.

În jurul orelor 1:20 min noaptea, la intrare în ţară, s-a prezentat pentru controlul vamal un microbuz de model „Iveco” care transporta colete şi transmisiuni din Italia în Republica Moldova.

În baza analizei de risc, organul vamal a dispus scanarea microbuzului. Urmare a relevării imaginilor suspecte reproduse de echipamentul cu raze X (Rapiscan), organul vamal a dispus efectuarea unui control fizic mai riguros asupra mijlocului de transport.

În cadrul verificărilor, colaboratorii vamali ai Biroului Vamal Leuşeni-Albiţa şi cei din cadrul Direcţiei Securitate Internă a Serviciului Vamal au depistat camuflate în compartimentul marfar, tehnică de calcul performantă, mai exact 3 aparate foto „CANON” , 1 notebook „Asus”, 4 play station portabile, 360 de întrerupătoare automate şi un computer Mac mini de marca „APPLE”.

Totodată, prin utilizarea suplimentară a tehnicii speciale de inspectare a mijloacelor de transport, colaboratorii vamali au depistat tăinuite în remorcă printre colete, 10 genţi pentru dame de marca „Guess”, încălţăminte sport pentru bărbaţi, blugi, 1 cazan şi 10 covoare din cauciuc cu suprafaţă din material textil.

Potrivit cercetărilor preliminare, lotul de mărfuri era procurat din Italia şi urma să pătrundă în ţară prin aplicarea metodelor meschine şi nedeclararea acestora.

Acest caz se examinează de către organul de urmărire penală al Serviciului Vamal sub aspect penal, în temeiul art.248, al. 5 „Contrabandă” Cod Penal al RM, în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor. Persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani sau amendă în mărime de la 5000 la 10000 unităţi convenţionale.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.