Doi cetățeni ai Republicii Moldova, în vârstă de 31 și 29 de ani, au fost reținuți de către organul de urmărire penală al Serviciului Vamal pentru 72 de ore, fiind suspectați de tentativă de contrabandă cu smartphone-uri.

Bărbații au fost reținuți după ce vameșii de la Leușeni au depistat în autoturism 53 de telefoane mobile, estimate la peste 500 mii de lei. Dispozitivele erau ascunse în două genți, fiind disimulate printre bunurile de uz personal, precum și în roata de rezervă aflată în portbagaj.

Conform procedurii, bunurile au fost reținute până la elucidarea tuturor circumstanțelor tentativei de contrabandă, infracțiune pasibilă de pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 3 la 10 ani.

Cercetările sunt continuate de către serviciile operative ale Vămii, în cadrul cărora urmează a fi stabilită întreaga arie infracțională a suspecților, precum și proveniența bunurilor reținute.

Conducerea urmăririi penale inițiate pe acest caz este exercitată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Lasă un răspuns