Experţii din cadrul Întreprinderii de Stat „CRIS „Registru” au avut ieri o întrevedere cu consultanţii companiei WSP în frunte cu Directorul tehnic, William A. Smith şi Directorul asociat Allan Norcutt. La întrevedere au participat şi reprezentanţii Direcţiei generale transport public şi căi de comunicaţie a Consiliului municipal Chişinău. Scopul întrevederii a fost discutarea problemelor legate de proiectul „Strategia de parcare” pentru buna desfăşurare a acestuia.

Consultanţii au manifestat interesul faţă de funcţionarea Registrului de stat al transportului, care reprezintă un sistem informaţional automatizat unic ce conţine informaţia de caracter tehnic, economic şi juridic privind mijloacele de transport auto, precum şi faţă de Registrul de stat al conducătorilor auto, care reprezintă un sistem informaţional automatizat unic de evidenţă a conducătorilor mijloacelor de transport, persoanelor, care obţin acte de conducere, a agenţilor economici, care se ocupă de pregătirea şi instruirea conducătorilor, eliberarea documentelor acestora, precum şi alţi factori, care favorizează securitatea circulaţiei rutiere şi sancţionarea pentru încălcările regulilor de circulaţie.

Cum sunt înregistrate vehiculele, care tranzitează ţara, de ce pe străzile capitalei circulă multe autoturisme cu numere străine, cum sunt înregistrate vehiculele cu numere diplomatice, cum sunt integrate registrele, care este numărul şoferilor cu dezabilităţi, – acestea şi multe alte întrebări au fost puse şi discutate în cadrul întrevederii de ieri la ÎS „CRIS „Registru”.

Totodată oaspeţii şi-au împărtăşit experienţa sa privind regulile de înregistrare a unităţilor de transport în Marea Britanie, menţionînd că în ţara de origine timp de 28 de zile cetăţenii pot să-şi legalizeze transportul procurat.

Compania WSP este înfiinţată în Marea Britanie în anii ’70 şi este una dintre cele mai mari companii internaţionale de consultanţă din lume, specializată în proiecte de transport şi infrastructură, industrie şi mediu, avînd cca 9000 de angajaţi.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.