Până la data de 15 martie a.c., în Chişinău va fi importată tehnica necesară pentru implementarea proiectului privind conectarea şi accesul gratuit în toate liceele şi campusurile universitare din capitala la internet prin sistemul Wi-Fi, se spune untr-un comunicat de presă al primăriei.

Astfel Primăria Chişinău, în parteneriat cu Compania „Starnet” SRL, continuă programul de asigurare a accesului gratuit la internet în sistem Wi-Fi (fără fir) în instituţiile de învăţământ şi spaţiile publice din municipiu.

În cadrul acestui proiect, reţeaua internet Wi-Fi cu acces gratuit va fi extinsă şi în oraşele studenţeşti din Chişinău, respectiv în perimetrul căminelor universităţilor, colegiilor şi liceelor profesionale. La prima etapă, vor beneficia de conectare gratuită la internet liceele din municipiul Chişinău, 83 la număr. Dintre acestea, 20 de instituţii de învăţământ preuniversitar au fost deja conectate la internet prin sistemul Wi-Fi, la fel în cadrul unui parteneriat al autorităţilor locale şi Compania „Starnet”, începând cu anul 2009.

Primăria Chişinău îşi propune în perioada următoare să asigure cu internet gratuit toate instituţiile de învăţământ din oraş, inclusiv cele preuniversitare şi cele preşcolare, iar în perspectivă, întreaga capitală urmează să beneficieze de acoperire cu internet Wi-Fi.

Amintim că în urma unei colaborări dintre Primăria Chişinău şi compania „Starnet”, în anul 2009, de ziua Europei, a fost lansat pentru prima dată internet gratuit prin sistemul Wi-Fi în locurile publice din oraş. Este vorba de Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfânt”, parcul Catedralei, parcul Râşcani, Aleea de pe bd. Mircea cel Bătrân, parcul „Valea Trandafirilor”, scuarul din faţa Bibliotecii Naţionale şi scuarul din faţa magazinului UNIC.

4 COMENTARII

  1. Imi pare rau ca se procedeaza in modul acesta. In primul rind pentru ce unui elev chiar si din cl.XII internet la lectii? sau sa stea pe site-uri de socializare. Iata un student de la Facultatea Calculatoare Informatica si Microelectronica nu merita acest lucru. Chiar nu se face nimic cu cap. NU se priveste dupa prioritate dar asa cum da Domnu. De mult timp astept ca la FCIM UTM sa fie Wi_Fi pe tot blocul dar cum se vede nu degraba..

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.