Ministerul Educației a premiat 40 de elevi cîștigători ai Olimpiadei Republicane de Informatică, care s-a desfășurat, în perioada 3-6 aprilie, la Chișinău. De asemenea, cei mai buni concurenți au primit cadouri și premii bănești oferite de partenerii concursului – companiile Microsoft și Endava.

Deținătorii locului I sînt elevii Daniel Griza (clasa a XII-a), Mihail Țarigradschi (clasa a XI-a), Marcel Bezdrighin (clasa a XI-a), elevi ai Liceului Teoretic „Orizont” din municipiul Chișinău. Cîștigătorul clasamentului pentru clasele VII-IX este Gabriel Cojocaru, elev în clasa a VIII-a la Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău. Printre deținătorii locurilor premiante sînt și elevi din Nisporeni, Sîngerei, Drochia, Orhei, UTA Găgăuzia, Tiraspol și municipiul Bălți.

De premii speciale din partea companiei Microsoft au beneficiat elevii Daniel Babaian (clasa a VII-a, Liceul Teoretic „I. Vodă”, or. Cahul) și Diana Marusic (clasa a XI-a, Liceul Teoretic „Ion Creangă”, mun. Chișinău). Alte două premii din partea companiei au fost înmînate profesorilor Valeriu Brodicico (Liceul Teoretic „B. Cazacu”, Nisporeni) și Gheorghe Chistruga (Liceul Teoretic „M. Eminescu”, or. Drochia).

Olimpiada Republicană de Informatică s-a desfășurat la Academia de Studii Economice din Moldova. La concursul din anul curent au participat 145 de elevi din clasele VII – XII.

Lasă un răspuns