Instrumente şi oportunităţi de a face bani în mediul online din Republica Moldova a fost tematica primei şedinţe a clubului “iTineret”, care s-a desfăşurat sâmbătă, 12 februarie curent, în sala rotundă a Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC).

La şedinţă au participat circa 50 de tineri, participanţi ai concursului “iTineret – Viitorul începe cu tine”, dar şi alţi tineri ce au site-uri, bloguri, aplicaţii web etc.

Şedinţa a fost deschisă de ministrul TIC, Pavel Filip, care a subliniat importanţa pe care ministerul o acordă dezvoltării domeniului TIC şi implicării active în acest proces a tineretului.

În prima parte a şedinţei participanţii au aflat de la Dorin Constantin Todosi, Director Executiv CPA Moldova ce înseamnă Marketingul de Performanţă, ce presupune o campanie CPA (cost per acţiune) în online şi cum poate acest sistem să genereze profit. Tinerii au avut posibilitatea să pună în practică cele învăţate, implementând pe loc o campanie cost per acţiune pe platforma www.cpa.md.

Cea de-a doua parte a şedinţei s-a axat pe specificul sistemului de impozitare pentru businessul online în Republica Moldova. Jana Cibotaru şi Victoria Dolghii, reprezentanţi ai Inspectoratului Fiscal Principal de Stat, au explicat tinerilor despre formele specifice de impozitare, scutirile de taxe care există etc.

Sesiunea a treia a fost ţinută de profesorul Anatol Grimalschi, director de programe, Institutul de Politici Publice. Prezentarea a fost axată pe premisele modernizării sistemului educaţional folosind oportunităţile date de IT în contextul proiectului e – guvernare.

La final tinerii au putut adresa întrebări lui Dumitru Ciorbă, consultantul concursului „iTineret – Viitorul începe cu tine”, referitor la desfăşurarea ediţiei a doua.

Clubul „iTineret” este un proiect implementat la iniţiativa lui Andrei Popa, finalistul concursului „ITineret – Viitorul începe cu tine”, desfăşurat sub patronajul MTIC. Mai multe informaţii despre concursul şi clubul „iTineret” pe www.itineret.md sau pe pagina de facebook http://www.facebook.com/home.php#!/pages/ITineret/127432473938907.

Sponsorii ediţiei a doua a concursului naţional „iTineret – Viitorul începe cu tine” sunt: StarNet, Moldtelecom, Moldcell, Microsoft, Evisoft, Suncommunications, Î.S. CRIS Registru, Î.S. Centrul Naţional pentru frecvenţe radio, Î.S. MoldData.

sursa: itineret.md

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.