Cover_Chisinau Smart City_2

Entuziaştii în domeniul tehnologiilor informaţionale şi persoanele cu spirit activ şi creativ sunt invitate să participe în perioada 22-24 iulie 2016 la hackathon-ul Chișinău Smart City şi să contribuie la transformarea oraşului prin crearea şi implementarea soluţiilor inovative.

Tehnologiile urbane au o influență majoră asupra imaginii orașului și traiului în acest mediu. În întreaga lume, orașele devin tot mai ”inteligente”, iar tehnologiile digitale și comunicațiile sunt utilizate pe scară largă pentru îmbunătățirea serviciilor publice, creșterea transparenței, optimizarea utilizării resurselor.

În cadrul Chişinău Smart City Hackathon ne propunem să promovăm şi să susţinem inovaţia şi tehnologiile pentru îmbunătăţirea imaginii capitalei şi a traiului în mediul urban, să stimulăm şi să accelerăm dezvoltarea soluţiilor tangibile şi să colaborăm cu autorităţile publice şi partenerii relevanţi pentru a moderniza oraşul în care trăim. Mai mult decât orice, ne dorim să încurajăm şi să abilităm tinerii să fie cât mai activi în identificarea problemelor şi provocărilor urbane stringente şi traducerea acestora în aplicaţii mobile şi web eficiente, menite să îmbunătăţească semnificativ traiul locuitorilor capitalei.

Evenimentul este deschis pentru participare: programatorilor, specialiștilor în design și proiectare, managementul proiectului, marketing și administrare şi tuturor celor își doresc să dezvolte soluţii şi proiecte pentru modernizarea Chişinăului şi transformarea acestuia într-un oraş „inteligent”. Formularul de înregistrare poate fi completat aici.

Proiectele eligibile pentru participare se vor referi la următoarele categorii:  transport inteligent și integrat (smart and integrated transport), parcare inteligentă (smart parking), energie inteligentă (smart energy), asistenţă medicală inteligentă (smart health care), securitate inteligentă (smart security), mediu inteligent (smart environment).

Evenimentul va începe vineri seara cu o sesiune în care participanții vor comunica conceptul proiectului la care vor lucra. Pe parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică participanţii vor experimenta întreg procesul de integrare în practica socială a unei soluții, de la generarea ideii pâna la dezvoltarea unui prototip, cu plan de implementare și strategie bine definită. În cadrul procesului de lucru ei vor fi ghidați de mentori din Republica Moldova și de peste hotare, cu experiență în domeniul administrației publice, tehnologiilor informaționale și comunicații, construcţiilor, transportului, dezvoltării infrastructurii, etc.

Soluţiile dezvoltate vor fi prezentate duminică seara în fața reprezentanților autorităților publice locale, organizațiilor internaționale, companiilor private și antreprenorilor.  Învingătorii Chişinău Smart City Hackathon vor fi premiați de către partenerii evenimentului și vor fi asigurați cu suport în dezvoltarea și implementarea ulterioară a proiectelor.

Chişinău Smart City Hackathon este organizat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC şi Tekwil cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”, în parteneriat cu MiLab (UNDP).

3 COMENTARII

  1. Demult ma gindeam la o solutie de monitorizare a autobuzelor si troleurilor. Ceva similar cu oricare din taxi-app’uri. Sa poti vedea pe harta unde e troleul ca sa stii daca are rost sa astepti sau sa iai ruta sau sa mergi pe jos.

  2. Evident poate fi simplificat in acordarea distantei pina la tine (dupa GPS si ruta transportului), sau in timpul aproximativ de ajungere. Ceva ca la Formula 1 „a-la” average lap time. Personal as plati 4-5 dolari pentru asa ceva de-ar lucra.

  3. Aminteste-ti de cite ori stai la statie si pierzi 10-20 minute in asteptare? Si asta doar in o singura directie…
    PS: Ar fi extraordinar si cumva sa stii incarcarea troleului cind „rush hour”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.