Centrul de Guvernare Electronică (CGE) și Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) au semnat un Acord de colaborare în vederea implementării Sistemului electronic e-Documente normative în Construcții.

Sistemul electronic va asigura accesul cetăţenilor, specialiştilor în construcţii, funcţionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor şi din alte autorităţi publice centrale şi locale la baza de date a documentelor normative în construcţii, valabile pe teritoriul Republicii Moldova, inclusiv la proiectele de documente normative în curs de elaborare.

Ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan, a declarat că accesibilitatea la documentele normative în construcţii și creşterea gradului de cunoaştere a acestor acte va crește calitatea construcţiilor din Republica Moldova.

Principalii utilizatori ai sistemului electronic vor fi arhitecţii, proiectanţii, inginerii, firmele licenţiate în proiectarea şi executarea lucrărilor de construcţii, autorităţile publice centrale şi locale, precum și zeci de mii de cetăţeni.

Sistemului electronic e-Documente normative în Construcții va fi implementat până la sfârşitul anului 2012 și se va realiza din fondurile proiectului e‑Transformarea Guvernării, gestionat de Centrul de Guvernare Electronică.

Recent, Centrul de Guvernare Electronică a semnat alte două acorduri în vederea aplicării serviciilor electronice pentru 2012. Este vorba de un acord de colaborare cu Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM) care vizează elaborarea unui  sistem electronic de raportare la CNAM. Un alt acord de colaborare a fost semnat cu Camera de Licențiere. Acesta se referă la implementarea sistemului de licențe online (e-Licențe).

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.