news novoteca

Centrul de Guvernare Electronică (CGE) prezintă proiectele de e-Guvernare la primul „Târg al inovațiilor de bibliotecă”, organizat la Chișinău în cadrul programului Novateca. Reprezentanții CGE le vorbesc cetățenilor despre serviciile electronice disponibile în Republica Moldova și modul în care acestea pot fi accesate. 

Programul evenimentului include ateliere de lucru și activități de interes public.

La târg participă peste 300 de bibliotecari din țară și din străinătate, cu servicii și programe din domenii ca: e-guvernare, incluziune digitală, sănătate, agricultură. În cadrul parteneriatului cu Novateca, CGE își propune să diversifice canalele prin care cetățenii pot utiliza serviciile electronice. Astfel bibliotecile, echipate cu tehnologii, devin puncte de acces la servicii electronice, iar bibliotecarii- promotori ai e-Transformării.

“Târgul inovațiilor de bibliotecă” prezentă transformările prin care trec bibliotecile publice din Republica Moldova. Modernizarea, echiparea cu tehnologii de ultimă generație, transformă bibliotecile în instituții active și atractive pentru cetățeni.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.