survey

Cel de-al 4-lea Sondaj Anual  Național “Percepția, asimilarea și susținerea, de către populație a e-Transformării Guvernării în Republica Moldova” a fost realizat de către Centrul de Investigații Sociologice și Marketing „CBS-AXA”, la comanda Centrului de Guvernare Electronică (CGE). 

Potrivit sondajului,  e-Transformarea  Guvernării  în Republica Moldova  este percepută de cetățeni ca fiind o reformă importantă pentru societate,  79% dintre respondenți declarând că susțin e-Transformarea , ceea ce reprezintă o creștere de 6% comparativ cu valoarea raportată în 2014 și de 21% comparativ cu datele cercetării din 2012.

Principalul avantaj al e- Guvernării, menţionat de 29% respondenţi, este faptul că soluționarea problemelor se face rapid, fără cozi. Un alt avantaj important în percepția cetățenilor este posibilitatea de a accesa e-servicii și e-platforme la orice oră, din orice locație (23%). Respondenții au mai menționat ca avantaje ale e-Guvernării și sporirea disponibilității informației, economia de bani și comoditatea. Nivelul de accesare a paginilor Web ale instituțiilor guvernamentale este în creștere. Circa 36% dintre respondenți (comparativ cu 30% în 2014 și 22% în 2013) au declarat că pe parcursul ultimilor 12 luni au accesat cel puţin o pagină Web (un site) al unei instituţii guvernamentale. Comparativ cu datele primului sondaj național anual (16% in a. 2012), creșterea nivelului de accesare a crescut semnificativ cu 20%.

Ponderea cetățenilor care au avut nevoie și au accesat servicii publice prestate de autoritățile administrației publice centrale în 2015 a fost de 31%, menținându-se la același nivel (30% în a. a. 2014 și 2013). Se observă însă o tendință de creștere a nivelul de accesare a e-serviciilor de către populație. Astfel, din totalul celor care au solicitat servicii publice in anul 2015, 19% au utilizat regimul online pentru toate procedurile sau pentru o parte din procedurile de obținere a serviciului public, ponderea respectivă fiind mai înaltă cu 3% decât cea raportată în a. 2014 si cu 10% decât cea din 2012. Potrivit respondenților, cele mai accesate servicii publice online sunt e- Aplicarea pentru Cazierul Judiciar (26%), e-raportarea la CNAS (24%), e-Factura – (23%), urmate de e-raportarea la CNAM  (22%)și e- Declarație (depunerea declarației privind impozitul pe veni) – 19%). Gradul de satisfacție de serviciile online a rămas același precum în anul precedent și a înregistrat circa 66%.

Nivelul de deschidere al cetățenilor pentru utilizarea serviciilor publice în regim online este destul de înalt, înregistrând o tendință spre creștere pe parcursul ultimilor 4 ani. Circa 70% dintre respondenți sunt deschiși sa utilizeze serviciile publice in regim online prin intermediul calculatorului, iar 58% – al telefonului mobil.

Cu referire la nivelul de dotare a gospodăriilor cu calculatoare 68% dintre cetățeni (cu 10% mai mulți decât în 2012) au declarat că dispun de cel puțin un calculator în gospodărie. Nivelul de utilizare a Internetului de către respondenți este în 2015 a fost de 69%, cu 12% mai mult decât valorile raportate în 2012. Scopurile accesării Internetului de către cetățeni sunt preponderent discuțiile prin chat, utilizarea rețelelor de socializare, descărcare conținutului digital în scopuri de agrement, citirea revistelor și ziarelor online.

Studiul a fost realizat în perioada octombrie – decembrie 2015 și a inclus localități din mediul rural și urban din toate regiunile țării, cu un eșantion reprezentativ de 3024 persoane cu vârsta de la 18 ani în sus. Marja de eroare este de ± 1.8%.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.