Centrul de Excelență în Informatică și Tehnologii Informaționale (CE IT) a inaugurat joi, 23 martie, o Secție de formare continuă și resurse educaționale, și un Laborator multimedia, dotate cu sprijinul Agenției Austriece pentru Dezvoltare și al Guvernului României. Noile tehnologii vor contribui la sporirea calității și relevanței învățământului profesional tehnic din domeniul TIC.

Secția de formare continuă din cadrul CE IT își desfășoară activitatea în conformitate cu prevederile Codului Educației și altor dispoziții legale în vigoare. Aceasta este responsabilă de formarea profesională a cadrelor didactice și manageriale din instituțiile ÎPT, având misiunea să contribuie la sporirea calității serviciilor educaționale în domeniul informaticii și TIC.

Secția de formare continuă și Laboratorul multimedia au fost dotate cu mobilier și echipament performant în valoare de 48000 euro, necesare atât pentru îmbunătățirea calității de învățare ale elevilor, cât și pentru sporirea competențelor profesionale ale cadrelor didactice. Printre unitățile de echipment oferite se numără: 11 calculatoare, trei laptopuri, un proiector digital cu tablă interactivă, un fax profesional, un scaner și un copiator pentru Secția de formare continuă, 11 calculatoare iMac cu licență Adobe și cameră video pentru sala multimedia.

Inaugurarea Secției de formare continuă și a Laboratorului digital are loc în cadrul proiectului „Parteneriate pentru calitatea și relevanța învățământului profesional tehnic în domeniul TIC din Republica Moldova”, fiind implementat de Centrul Educațional PRO DIDACTICA, în parteneriat cu Asociația Națională a Companiilor din domeniul TIC.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.