Cei peste 2500 de elevi și profesori ai instituției au acces la resurse educaționale performante, adaptate noilor exigențe tehnologice. În cadrul unui parteneriat, administrația instituției a oferit spațiu, iar Fundația Orange a alocat resurse financiare pentru renovare, conceptul de design, dotarea cu mobilier și echipament.

Laboratorul digital inaugurat la Centrul de Excelență în Energetică și Electronică din Chișinău este al treilea la număr din cadrul proiectului Orange Digital Lab. În total, asemenea laboratoare au fost amenajate în 3 colegii cu profil IT din țară. Acestea au un design special, sunt dotate cu computere performante și ecran TV de ultimă generatie și sunt asigurate cu internet și internet WiFi gratuit de la Orange Moldova.

“Digitalizarea schimbă existența și percepția modului de a trăi și a lucra. Iată de ce pentru noi este foarte important să investim în perfecționarea sistemului educațional, care poate fi unul performant doar prin accesul la tehnologie”, a menționat Julien Ducarozz, Director General Orange Moldova.

Proiectul Orange Digital Lab a luat start în anul 2015, fiind desfășurat în parteneriat cu administrațiile instituțiilor de învățământ profesional tehnic și implementat de către Centrul de Informații Universitare.

Acest proiect face parte din cadrul programului național Orange Digital School, care are scopul de a sprijini educația de calitate în Republica Moldova, oferind elevilor acces la infrastructură și condiții moderne de studiu. Până în prezent, grație acestui program peste 80 de mii de studenți și elevi din Moldova au obținut șansa de a accesa tehnologiile digitale și a petrece lecțiile în mod interactiv.

Centrul de Excelență în Energetică și Electronică a fost creat în anul 2016 în baza Colegiilor Politehnic și de Microelectronică și Tehnică de Calcul din Chișinău, urmând să devină o instituție lider în pregătirea tehnicienilor în acest domeniu.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.