Poza de profilSocial news este similar cu social bookmarking, unica diferenta consta in faptul ca pe un site de social news salvezi link-uri catre articole individuale pe cind in social bookmarking doar link-ul catre site. Aceste articole pot fi de pe site-uri foarte populare cum ar fi Reuters sau Associated Press sau pot fi de pe un simplu blog.

Site-urile social news sunt adesea împărţite în categorii similare cu site-urile de ştiri tradiţionale, cum ar fi evenimentele actuale, politic, sport, etc. Ele de asemenea au sisteme de vot, pentru ca utilizatorii sa poata vota pentru sau împotriva articolelor postate, care permite cititorilor de a naviga rapid la cele mai bune articole .

Care sunt avantajele site-urilor de tip Social News? 

În timp ce site-urile social bookmarking adesea afişeaza de câte ori un web site a fost marcat, site-urile social news sunt inzestrate cu un sistem de voturi. Acest lucru permite oamenilor să voteze pentru articole bune, şi de a vota împotriva articolelor proaste.

Ca cititor, aceasta vă permite să sortaţi rapid mii de articole pentru a găsi cele cu informaţii necesare. Social news este de obicei divizat in doua categorii „Cel mai populare” sau „TOP Noutati”, care cuprinde articolele care primesc cele mai multe voturi în ultimele zile sau câteva săptămâni, şi o alta categorie „Ultimele noutati” sau „Recent adaugate” unde sunt articole noi.

Site-urile Social News de asemenea este un loc extraordinar pentru a comenta. Articolele sunt luate din diverse locuri de pe web si sunt puse toate în unul singur, în care comunitatea le poate discuta. Dacă sunteţi tipul carui îi place să-si expuna parerea, atunci asa tip de site iti va oferi o platformă pentru gandurile tale.

Pentru blogheri site-urile de tip social bookmarking pot fi de asemenea folosite pentru a genera trafic. Acest lucru este in deosebi eficient în cazul în care subiectul blog-ului Dvs. coincide cu un subiect popular pe un site Social News.

Iniţiere si exemplu de site Social News din R. Moldova

Pentru cei ce doresc sa se foloseasca de site-uri Social News, recomand pur şi simplu sa deschideti un site şi sa incepeti a naviga prin categorii. Desigur, există o multime de site-uri de acest tip, in diferite limbi, cu diferite tematici si audienta, dar din fericire avem si un site autohton Comment.MD care il puteti accesa chiar astazi pentru a simti puterea gindului si libertatea cuvintului. Veţi avea nevoie doar de un cont în cazul în care aveţi de gând sa adăugati noi articole sau sa scrieti comentarii la articolele existente.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.