Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) își propune să supravegheze și presa online, nu doar radiourile și televiziunile.

Propunerea vine din partea deputatului liberal Ana Guțu, care a sugerat președintelui CCA să modifice Codul Audiovizualului și să introducă un articol privitor la presa online. ”Ce reprezintă termenul de ”audiovizual”? Consider că CCA ar trebui să monitorizeze și mass-media online”, a spus Ana Guțu.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului nu poate interveni în cazul portalurilor de știri, care promovează ura rasiala, naționala și xenofobia, fie prin conținutul articolelor, fie prin comentariile care apar pe web. Actualmente, Codul Audiovizualului din R. Moldova nu prevede ca CCA să monitorizeze presa online.

”Dacă site-rile sunt și ele audiovizuale, CCA va efectua modificări în legislația audiovizualului din R. Moldova, astfel încât acesta să poată interveni pe rețelele de internet”, a specificat președintele CCA, Marian Pocaznoi.

Sursa: union.md

4 COMENTARII

  1. ex, molddata coroleaza foarte bine site-urile care promovează ura rasiala pornografia etc. dar cca trebuie sa modifice codul sa controleze si viceurile publice, ca au o imagine vizuala cam urita

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.