O hartă interactivă privind gestionarea asistenţei externe pentru dezvoltare, de care beneficiază ţara noastră, a fost prezentată astăzi de către Guvernul Republicii Moldova. Noul sistem informaţional este realizat de Cancelaria de Stat, cu suportul PNUD şi al Companiei „Development Gateway”.

Noua platformă prevede monitorizarea programelor de asistență externă, vizualizarea grafică și pe hărți a proiectelor, localizarea lor geografică, precum și posibilitatea de generare a rapoartelor la solicitarea utilizatorilor.

Un astfel de sistem informațional de management (AMP) este utilizat în peste 20 de țări și are scopul de a asigura o înaltă accesibilitate a datelor cu privire la mijloacele financiare oferite de partenerii de dezvoltare.

AMP reprezintă un sistem on-line de gestionare a datelor cu privire la proiectele, programele și alte forme de asistență oferită de către partenerii de dezvoltare. Donatorii pot fi identificați pe harta geografică după culoare. Mai mult, pot fi identificate chiar și străzile unde au fost realizate proiectele. Pentru mai multe detalii, puteți accesa linkul: www.amp.gov.md. Pe acest site vor fi introduse trimestrial și în timp real noi date despre realizarea proiectelor.

Principalii donatori ai Republicii Moldova sunt Uniunea Europeană, Banca Europeană pentru Investiții, Statele Unite ale Americii, Banca Europeană pentru Reconstrucții și Dezvoltare, Banca Mondială și alții.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.