Ieri, Institutul de Politici Publice (IPP) a dat publicităţii Barometrul Opiniei Publice – noiembrie 2011.

Astfel, Internetul este accesat zilnic de 33% din moldoveni, de cîteva ori pe săptămînă – doar de 7 % şi 52 % în genere nu au utilizat internetul în ultimele 3 luni.

Potrivit barometrului, Internetul îşi menţine poziţia relativ recent cucerită, fiind pe locul trei în calitate de sursă principală de informare cu o pondere de circa 25 la sută, fiind menţionat preponderent de populaţia masculină, locuitorii mediului urban, persoanele tinere (în segmentul de vârstă 18-29 ani fiecare al doilea se informează preponderent din internet!), persoanele cu nivel înalt de studii şi socio – economic. Internetul este plasat pe locul doi în cazul sursei de informare care se bucură de cea mai mare încredere – 13%.

Totuşi, sursa cea mai importantă de informare a populaţiei continuă să fie televiziunea (87%), aceasta fiind şi sursa de informare în care 59% din populaţie au cea mai mare încredere.

Pentru 34% din populaţie sursa principală de informare este radioul, şi doar pentru 16% sursa primară de informare sunt ziarele (în special pentru populaţia cu nivel înalt de studii).

Sondajul a fost realizat în teren de Centrul de Investigaţii Sociologice şi Marketing “CBS-AXA”, în perioada 22 octombrie – 6 noiembrie 2011, pe un eşantion de 1113 persoane din 99 localităţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a Republicii Moldova (cu excepţia regiunii transnistrene), eroarea maximă de eşantionare fiind de ± 3%.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.