Concursul iTineret in care marile companii au investit sute de mii de lei si la care au aplicat circa 150 tineri, si-a desemnat invingatorii. 55 proiecte au participat in finala la diferite categorii, lupta mare s-a dat intre aplicatiile web unde erau inscrise circa 40 site-uri. De la educarea sexuala si pina la probleme sociale, toti au incercat sa rupa premiul cel mare prin originalitate si utilitatea aplicatiei web, scrie Andrei Fornea.

Eu am prezentat proiectul www.alerte.md in numele intregii echipe care au lucrat intens asupra acestuia (tinerii de la MediaPoint). Am demonstrat ca problemele sociale pot fi rezolvate prin intrumentele new media, cetatenii pot deveni mai responsabili iar autoritatile mai sensibile la probleme acestora. Pentru ca site-ul alertelor isi propune sa revolutioneze mediul online moldovenesc fiind un instrument ideal de raportare a problemelor sociale, juriul a acordat premiul 1 care a fost inmanat de Ministrul Tehnologiei si Informatiei, Pavel Filip. Am curajul si putina modestie sa spun ca acest site va fi primul din categoria intrumentelor web care va rezolva problemele cetatenilor RM, fiind un proiect suta la suta social.

Mihai Lupascu, un alt tinar de la MediaPoint, a luat locul 2 la categoria aplicaţii “non web”, dupa ce a prezentat un program creat personal prin care se poate coordona toate calculatoarele dintr-o retea fara ca cei  care utilizeaza la acel moment calculatorul sa nu observe acest lucru. O adevarata inovatie in opinia mea.

MediaPoint are ca misiune dezvoltarea unei comunicati globale de oameni si idei care sa promoveze inovatia sociala prin intrumentele new media, fiind prima organizatie din Moldova care are curajul sa arate lumii avantajul erei online-electronice.

Sursa: andreewmd.wordpress.com

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.