La data de 20 iunie 2018, în incinta Centrului de Excelență Tekwill, se va organiza “Bitdefender Day”, un eveniment important, dedicat exclusiv prezentării și promovării soluțiilor de securitate informațională.

Evenimentul este organizat de „Reliable Solutions Distributor” în parteneriat cu “Centrul de Telecomunicații Speciale” și “Universitatea Tehnică a Moldovei”, iar tema din acest an, vizează exclusiv promovarea instrumentelor necesare de securitate prin fortificarea capacităților instituționale în contextul Prevenirii / Identificării / Investigării / Răspunderii și Evaluării atacurilor cibernetice din ce în ce mai complexe.

Statistica internațională pentru anul 2017, confirmă o ascensiune a numărului de atacuri ransomware, care de altfel s-au dublat și a constituit driver-ul principal al creșterii globale a incidentelor de atacuri malware. S-au dublat, de asemenea, și atacurile cibernetice ce vizează întreprinderile, de la 82 mii în 2016 la 159 mii în 2017. Zilnic apar peste 400 mii de tipuri noi de atacuri, aproximativ 60% dintre companiile țintă sunt companiile mici și mijlocii, iar peste 25% dintre acestea vizează mediile virtualizate. Atacurile cele mai des întâlnite sunt cele de tip exploit, ransomware, brute force și DDoS.

Societatea digitală implică aplicarea unor tehnici de securitate mereu adaptabile tendințelor de hacking, a furtului de date, a criptărilor acestora și a inovațiilor tehnologice de zi cu zi, care aduc conceptele de tip smart house sau IoT tot mai prezente și mai vulnerabile.

Este necesar de știut că absolut toate comunicațiile prin rețeaua Internet sunt nesigure. Oricine se poate conecta la linia de comunicație și poate intercepta, altera sau chiar devia traficul de date. Anume cu scopul înlăturării acestor vulnerabilități se recomandă de folosit metode moderne de criptare, astfel încât, în cazul în care sunt interceptate, datele să nu poată fi decriptate.

Tehnic vorbind, dispozitivele cu vulnerabilități creează posibilitatea unor amenințări încrucișate, întrucât 60% din utilizatori păstrează fișiere personale în calculatoare aflate în aceeași rețea cu dispozitivele inteligente. Mai mult, utilizatorii se preocupă rar de securitatea terminalelor smart – 42% dintre posesorii de case inteligente chestionaţi de Bitdefender susţin că nu își actualizează niciodată televizorul conectat la internet, de exemplu, invocând lipsa de timp şi de cunoștințe tehnice.

În contextul celor spuse, combaterea fenomenului de criminalitate informatică reprezintă o prioritate pentru noi toți, atât în ceea ce privește intruziunile în sfera noastră privată sau în datele cu caracter personal, cât și în cazul furtului de identitate sau al fraudei. Cu siguranță prevenirea acestor atacuri reprezintă o necesitate pentru autoritățile publice, care au sarcina de a proteja infrastructura critică pe care cetățenii Republicii Moldova se bazează în activitatea lor zilnică.

Toate aceste aspecte, tipologia atacurilor, impactul asupra activității unei instituții fie ea publică sau privată, pierderile la care sunt expuse, tendințele atacurilor, dar și soluțiile de prevenire și protecție vor fi discutate cu specialiștii de securitate din Republica Moldova, dar și de reprezentanții celui mai mare producător de securitate informațională la nivel global – producătorul Bitdefender.   Prin astfel de evenimente, organizate în fiecare an, se urmărește ridicarea nivelului de informare și cunoaștere a domeniului de securitate informațională, oferind în același timp companiilor posibilitatea de a utiliza cele mai bune soluții la nivel global, ridicând astfel Moldova la nivelul țărilor cu securitate informațională înaltă și performantă.

În calitate de parteneri a evenimentului, ținem să precizăm că o mare parte din instituțiile de stat deja folosesc soluțiile „Bitdefender”, de altfel aceasta este și prima companie care a inventat securitatea la nivel de hypervisor cu produsul Bitdefender HVI, soluții avansate de sandboxing, 100 % protecție împotriva atacurilor ransomware, inclusiv soluții de investigație și analiză a acestora.

Reliable Solutions Distributor” activează pe piața IT din Republica Moldova în calitate de lider în distribuția de soluții hardware și software, inclusiv integrator de sisteme informaționale. Este furnizorul a mai multor soluții de securitatea informațională, gestiunea și monitorizarea infrastructurii IT, circulația electronică a documentelor, telecomunicații, protecția datelor și back-up,  cu implimentări de succes în sute de companii din Republica Moldova.

Participarea în cadrul evenimentului este gratuită și se face pe bază de înregistrare, accesând linkul BitDefender Day. Numărul de locuri este limitat.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.