Pina la finele lunii februarie 2011 in Republica Moldova va fi efectuat primul audit al tirajelor presei scrise. Auditul tirajelor va viza publicatiile-membre ale BATI, 14 la numar in acest moment.

In prezent, Asociatia BATI reuneste 23 de membri: editori de presa scrisa si site-uri web, agentii de publicitate si clienti de publicitate.

Creat la 10 iulie 2009, BATI este o structura asociativa constituita in scopul verificarii independente si obiective a indicatorilor de performanta ale diverselor produse media.

La 4 februarie 2011, in cadrul Adunarii Generale Extraordinare a Asociatiei, a fost nominalizata Compania „Divers Audit” SRL pentru efectuarea primelor audituri de tiraj si s-a aprobat setul de documente care fundamenteaza si reglementeaza efectuarea auditurilor de tiraje: Regulamentul de Functionare al BATI si Regulamentul de Audit al BATI.

Prin serviciul de audit al tirajelor, BATI va oferi credibilitate si un climat de siguranta pentru mijloacele media spre care sunt directionate bugetele de publicitate. BATI va pune la dispozitia clientilor de publicitate informatii verificate, credibile si usor de inteles, date care stau la baza deciziilor de a alege unul sau altul din suporturile publicitare care au importanta in mixul lor de media, asigurandu-i ca investitiile media pe care le fac sunt sigure.

Membru al Asociatiei poate deveni orice persoana juridica: mass-media, agentie de publicitate, client de publicitate.

Acest eveniment este realizat in cadrul proiectului „Sustinerea structurala si institutionala a Asociatiei „Biroul de Audit al Tirajelor si Internetului””, cu suportul financiar al Fundatiei Est-Europeana, din resursele acordate de Agentia Suedeza pentru Dezvoltare si Cooperare Internationala (Sida), Ministerul Afacerilor Externe al Danemarcei/ DANIDA si Agentia Statelor Unite pentru Dezvoltare Internationala (USAID) prin intermediul Fundatiei Eurasia.

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.